آیا ویروس کرونا از طریق تزریق خون منتقل می‌شود؟
29 June 2020 ساعت: 10:6



همه‌گیری بیماری کرونا در سطح جهان، این سوال را در مجامع علمی مطرح کرده است که آیا لازم است خون و فرآورده‌های خونی از نظر وجود ویروس کرونا در مراکز انتقال خون مورد بررسی قرار گیرند؟

به گزارش سپید، موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، راهنمای پاسخ به پرسش آیا در مراکز انتقال خون، ضروری است که خون و فرآورده‌های خونی از نظر وجود ویروس کرونا بررسی شوند را منتشر کرد.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی تهران، با توجه به همه گیری بیماری کرونا در سطح جهان، سوالی که بیش از پیش در مجامع علمی مطرح می‌شود این است که آیا لازم است که خون و فرآورده‌های خونی از نظر وجود ویروس کرونا در مراکز انتقال خون مورد بررسی قرار گیرند؟

در حال حاضر شواهدی در خصوص انتقال ویروس کرونا از طریق انتقال خون و فرآورده‌های خونی وجود ندارد.

همچنین در مراکز انتفال خون، پروتکل‌ها و قوانین ایمنی طراحی شده‌اند که خطر ابتلا به بیماری کرونا را به حداقل ممکن می‌رسانند، اقداماتی مانند،  پوشیدن دستکش و تعویض مداوم آن،  شست و شو و ضدعفونی کردن سطوح در تماس با افراد بعد از هر بار اهدای خون،  استفاده از وسایل استریل برای هر اهدا کننده، آماده کردن بازو برای اهدای خون با مواد ضد عفونی کننده،  انجام معاینه فیزیکی اولیه به منظور تضمین سلامت فرد اهدا کننده،  فراهم‌سازی امکانات شست و شو و ضدعفونی دست‌ها برای اهدا کننده،  بررسی وضعیت دمای بدن اهدا کنندگان و پوشیدن ماسک در قالب این پروتکل‌ها انجام می‌شود.

موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: «با توجه به این که گیرنده‌های خاص سلولی که ویروس کرونا به آن متصل می‌شود در سلول‌های خونی وجود نداشته و این ویروس از گروه‌های سنگین  است و نمی‌تواند از طریق اهدای خون منتقل شود، بنابراین به نظر می‌رسد، بررسی خون‌های اهدایی از نظر وجود ویروس کرونا در مراکز انتقال خون، ضروری نیست.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد