دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو سازمان غذا و دارو هشدار داد؛
دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو در خصوص آنتیبیوتیکها و باکتریها که آنها را موجودات هوشمند زنده نامید هشدار و از افزایش مقاومت میکروبی نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان خبر داد.
مراقب آنتیبیوتیکها، این موجودات هوشمند زنده باشید
11 June 2016 ساعت: 11:6
11 June 2016 ساعت: 11:6
دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو در خصوص آنتیبیوتیکها و باکتریها که آنها را موجودات هوشمند زنده نامید هشدار و از افزایش مقاومت میکروبی نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان خبر داد.
به گزارش سپیدآنلاین، فاطمه سلیمانی دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو سازمان غذا و دارو تغییرات ژنتیکی را عامل مقاوم شدن باکتریها و ظهور اشکال مقاوم به آنتی بیوتیکها دانست و افزود: «کشف این مواد، کمک بزرگی به علم پزشکی کرده و در سالیان اخیر جان انسانهای زیادی را نجات داده است.»
سلیمانی ادامه داد: «هنگامی که در سالهای ابتدایی قرن بیستم آنتیبیوتیکها کشف شد و عوامل عفونت را از بین برد همه خوشحال بودند، اما واقعیت این است که از همان اواسط قرن بیستم که مصرف کلینیکی آنتیبیوتیکها آغاز شد و چند سال پس از ظهور میکروبهای مقاوم، دانشمندان را برآن داشت تا آنتیبیوتیکهای جدیدی را بوجود آورند.»
وی افزود: «این روند منجر به شروع مسابقهای برای تولید آنتیبیوتیکهای جدید و ظهور میکروبهای مقاوم آنتیبیوتیکها شد که به امروز ادامه یافته است، اما آنچه به شدت دانشمندان را نگران کرده است، بیاثر شدن آنتیبیوتیکها در درمان برخی از بیماریهای عفونی است.»
سلیمانی تصریح کرد: «در واقع مقاومت میکروبها نسبت به آنتیبیوتیکها پدیدهای است جهانی که خاص هیچ کشوری نیست اما همه مردم جهان مسئول محافظت از آنتیبیوتیکهای باقیمانده هستند.»
این مقام مسوول گفت: «خوددرمانی یکی از عوامل مهم در ایجاد و ظهور باکتریهای مقاوم است. زیرا نه تنها درمان درست انجام نمیگیرد، بلکه امکان ظهور باکتری مقاوم هم در میانه مسیر درمان به وجود میآید.»
دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو سازمان غذا و دارو در ادامه افزود: «نشانه بیماری ممکن است دو یا سه روز پس از درمان از بین برود، اما این عامل دلیلی بر خاتمه روند درمان با آنتیبیوتیک نیست.»
سلیمانی اظهار کرد: «اگر آنتیبیوتیک به درستی مصرف نشود، تنها باکتریهای حساس را از بین میبرد و تعدادی را در محل درگیر باقی میگذارد که منجر به رشد دوباره باکتری مقاوم و بروز عفونت ثانویه در همان محل میشود.»
وی در پایان افزود: «یکی از مشکلات اصلی ایجاد شده این است که آنتیبیوتیکها در مصرف بیرویه میکروبهای مفید در دستگاههای گوارش را هم از بین میبرند. از سویی اگر آنتیبیوتیک به میزان کافی هم مصرف نشود، همچنین غلظت آن در سرم خون کاهش مییابد و تنها میکروبهای مفید یا کمتر مقاوم از بین میرود و در واقع اجازه رشد برای باکتریهای مقاوم صادر میشود.»
سلیمانی ادامه داد: «هنگامی که در سالهای ابتدایی قرن بیستم آنتیبیوتیکها کشف شد و عوامل عفونت را از بین برد همه خوشحال بودند، اما واقعیت این است که از همان اواسط قرن بیستم که مصرف کلینیکی آنتیبیوتیکها آغاز شد و چند سال پس از ظهور میکروبهای مقاوم، دانشمندان را برآن داشت تا آنتیبیوتیکهای جدیدی را بوجود آورند.»
وی افزود: «این روند منجر به شروع مسابقهای برای تولید آنتیبیوتیکهای جدید و ظهور میکروبهای مقاوم آنتیبیوتیکها شد که به امروز ادامه یافته است، اما آنچه به شدت دانشمندان را نگران کرده است، بیاثر شدن آنتیبیوتیکها در درمان برخی از بیماریهای عفونی است.»
سلیمانی تصریح کرد: «در واقع مقاومت میکروبها نسبت به آنتیبیوتیکها پدیدهای است جهانی که خاص هیچ کشوری نیست اما همه مردم جهان مسئول محافظت از آنتیبیوتیکهای باقیمانده هستند.»
این مقام مسوول گفت: «خوددرمانی یکی از عوامل مهم در ایجاد و ظهور باکتریهای مقاوم است. زیرا نه تنها درمان درست انجام نمیگیرد، بلکه امکان ظهور باکتری مقاوم هم در میانه مسیر درمان به وجود میآید.»
دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو سازمان غذا و دارو در ادامه افزود: «نشانه بیماری ممکن است دو یا سه روز پس از درمان از بین برود، اما این عامل دلیلی بر خاتمه روند درمان با آنتیبیوتیک نیست.»
سلیمانی اظهار کرد: «اگر آنتیبیوتیک به درستی مصرف نشود، تنها باکتریهای حساس را از بین میبرد و تعدادی را در محل درگیر باقی میگذارد که منجر به رشد دوباره باکتری مقاوم و بروز عفونت ثانویه در همان محل میشود.»
وی در پایان افزود: «یکی از مشکلات اصلی ایجاد شده این است که آنتیبیوتیکها در مصرف بیرویه میکروبهای مفید در دستگاههای گوارش را هم از بین میبرند. از سویی اگر آنتیبیوتیک به میزان کافی هم مصرف نشود، همچنین غلظت آن در سرم خون کاهش مییابد و تنها میکروبهای مفید یا کمتر مقاوم از بین میرود و در واقع اجازه رشد برای باکتریهای مقاوم صادر میشود.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد