معاون غذا و داروی کرمانشاه توضیح داد؛
کمبود سرم در فصل‌هایی از سال طبیعی است
31 May 2016 ساعت: 18:5



یکی از دلایلی که گفته می‌شود بازار با کمبود سرم مواجه است، ورود به فصل تابستان است. این موضوعی است که معاون غذا و داروی کرمانشاه به آن اشاره دارد.
به گزارش سپید آنلاین، امید عبیدی معاون غذا و داروی کرمانشاه در این خصوص می‌گوید: «در فصل تابستان معمولا مصرف سرم بالا می‌رود. کارخانه‌ها اصولی دارند که بر اساس آن در مقطعی دست به تعمیرات زده و استانداردسازی می‌کنند. در واقع به خاطر رعایت کردن اصول تولید، کارخانجات در مقطعی از زمان تولیدات خود را قطع می‌کنند. یکی از دلایل کمبود می‌تواند این باشد.»
عبیدی با بیان اینکه این موضوع مشکل حادی نیست توضیح می‌دهد:‌ «در خصوص درمان می‌توان سرم را جایگزین کرد مثلا سرم قندی-نمکی را با سرم یک دوم-یک سوم جایگزین کرد.»
او همچنین از واردات سرم در مقطعی کوتاه خبر می‌دهد و می‌گوید: «برای جبران کمبودهای اخیر در مقطعی از زمان سرم را وارد کردند.»
معاون غذا و داروی کرمانشاه اضافه می‌کند: «برخی بیمارستان‌ها مصرف بالاتری دارند که باید این موضوع را پیش‌بینی می‌کردند. بیمارستان‌ها باید اینگونه موارد را پیش‌بینی کنند و ذخیره داشته باشد. بیمارستان باید حداقل برای سه ماه ذخیره داشته باشد. این دستورالعملی است که وزارتخانه هم داده است.»
عبیدی تصریح می‌کند: «متاسفانه در این فصل سرم در بخش سرپایی زیاد مصرف می‌شود و به کمبود در بیمارستان‌ها دامن می‌زند و در واقع کمبود سرم را تشدید می‌کند. البته اولویت اول با بیمارستان‌ها و بخش بستری است. در مقطعی که خیلی کمبود است اولویت اول با بیمارستان‌ها است با توجه به اینکه باید خود بیمارستان تمهیداتی برای تهیه سرم داشته باشد.»
او در خصوص وضعیت کمبود سرم در شهرستان‌ها نیز می‌گوید: «وضعیت در شهرستان‌ها متفاوت است. در برخی از شهرستان‌ها تجویز بالا است و قطعا با کمبود مواجه می‌شوند در برخی کمتر است و نمی‌توان گفت یکسان است اما همه جای کشور کمبود وجود دارد.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد