در دومین نشست شورای سیاست‌گذاری همایش مکمل‌های غذایی مطرح شد؛
فروش مکمل در باشگاه‌های ورزشی باید جرم اعلام شود
5 February 2016 ساعت: 17:2



برای اینکه بتوان جلوی فروش مکمل‌ها در باشگاه‌های ورزشی توسط باشگاه‌داران یا مربیان ورزشی گرفته شود و مشکلات متعددی برای جوانان و ورزشکاران ایجاد نشوند، باید این کار از نظر قانونی جرم محسوب شود.
به گزارش سپید آنلاین، در دومین نشست از شورای سیاست‌گذاری چهارمین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران گفت: «برنامه‌ریزی در خصوص ارایه مباحث مختلف و برگزاری گردهمایی‌های تخصصی همانند همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی شرایطی را به وجود آورد که بحث تامین تا توزیع مکمل در کشور از نظم مشخصی برخوردار شود.»
عباس کبریایی‌زاده ادامه داد: «درحال حاضر افرادی که در زمینه تولید یا واردات مکمل‌ها فعال هستند، موظفند این محصولات را هم در وزارت بهداشت و هم در سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران ثبت کنند. این موضوع باعث می‌شود نظارت مناسبی در خصوص تامین و توزیع مکمل‌ها در کشور صورت بگیرد.»
رئیس شورای سیاست‌گذاری چهارمین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی اظهار داشت: «از گذشته ورزشکاران یکی از اصلی‌ترین گروه‌های مصرف‌کننده‌های مکمل بوده‌اند. البته طی چند سال اخیر بیماران خاص از جمله بیماران مبتلا به تالاسمی یا مشکلات کلیوی یا حتی بیماران سرطانی نیازمند استفاده از مکمل‌ها باشد. دغدغه جدی دیگری که در خصوص مصرف مکمل‌ها وجود دارد، استفاده زنان از این فرآورده‌ها است.»
کبریایی‌زاده تاکید کرد: «زنان پیش، در هنگام و پس از بارداری نیازمند مصرف مکمل‌ها هستند. این موضوع روی جنین آنها تاثیر قابل توجهی می‌گذارد. این مسئله از اهمیت زیادی برخوردار است و باید مورد مطالعه متخصصان قرار بگیرد. همین مسایل باعث شده است موضوع محوری چهارمین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی اختصاص به مصرف مکمل‌ها توسط زنان دارد. دلیل اصلی وارد کردن فدراسیون ورزشی در مباحث مربوط به مکمل‌ها نیز دغدغه مهم مصرف مکمل‌ها توسط دختران و زنان ورزشکار است.»
وی در ادامه اظهار داشت:‌ «طی تحقیقاتی که به تازگی صورت گرفته، این موضوع مشخص شده است که ایجاد بیماری دیابت و مصرف هورمون رشد ارتباط مستقیم وجود دارد و حدود 80 درصد افرادی که بدون توجه به مصرف منطقی، از مکمل‌ها استفاده کرده‌اند، دچار دیابت شده‌اند. حدود 15 سال است که ما مرتب در این خصوص هشدار می‌دهیم که مصرف نابه‌جای مکمل‌ها منجر به مشکلات زیادی برای زنان از جمله نازایی یا به وجود آمدن اختلال‌های متابولیکی می‌شود که روی جنین تاثیرهای نامطلوبی می‌گذارد. یعنی آثار نامطلوب برخی از مکمل‌ها روی نسل‌های آینده به صورت دیررس اتفاق می‌افتد.»
رئیس شورای سیاست‌گذاری چهارمین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی گفت: «به نظر من لازم است بحث‌های علمی توسط متخصصان و پزشکان صورت بگیرد و تبدیل این مطالب به مقررات توسط فدراسیون ورزشی انجام شود. یعنی موضوع مصرف مکمل‌ها از یک بحث علمی صرف باید تبدیل به بحث و موضوعی اجتماعی شود. طی سال‌های قبل ما به سراغ فراخوان مقاله نرفته‌ایم و بیش‌تر سعی شده است به برخی از متخصصان که در این زمینه فعالیت کرده‌اند، سفارش مقاله داده شود.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد