مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو:
اولین واکسن تولید ملی خرداد ماه وارد بازار می‌شود
18 April 2021 ساعت: 18:4



مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اعلام این خبر که اولین واکسن تولید ملی حدودا در خرداد وارد بازار می‌شود، گفت: «تا زمان تولید انبوه واکسن ملی، نیازهای داخلی را از طریق واردات تامین می‌کنیم، حدود ۲ میلیون دوز از واکسن‌های اسپوتنیک، بهارات و سینوفارم وارد کشور شده است. ۶۰۰ هزار دوز این واکسن‌ها مربوط به اسپوتنیک، ۶۵۰ هزار دوز سینوفارم و ۱۵۰ هزار دوز مربوط به بهارات است که ۱۷۵ هزار دوز آن هم در حال حمل است. از این تعداد ۵۰۰ هزار دوز واکسیناسیون انجام شده و طی این هفته واکسیناسیون افزایش خواهد یافت.»
به گزارش سپید، حیدر محمدی گفت: «اولین واکسن تولید ملی حدودا در خردادماه بسته به پاسخ داوطلبان فاز ۳ کارآزمایی وارد بازار می‌شود. واکسن‌های قراردادی بین ایران و دو کشور کوبا و روسیه طبق زمان‌بندی بسته به نتایج مطالعاتی که داخل کشور بر روی آنها انجام می‌شود حدود خرداد و تیرماه وارد بازار می‌شوند.»

وی افزود: «تمامی شرکت‌های دارویی تخصصی که سابقه بازرگانی دارند، به شرطی که مدرک مستند قابل قبولی از شرکت اصلی تولیدکننده دارو بیاورند و آن سند توسط سفارت ما در آن کشور تایید شود، می‌توانند بر اساس دستورات مقام عالی وزارت به واردات واکسن اقدام کنند، حدود ۴۵ شرکت درخواست واردات واکسن داشتند که در حال تکمیل مدارک خود هستند و از این بین دو شرکت مدارک نهایی خود را آماده کرده‌اند. ضمن اینکه سه نمایندگی آسترازنکا، بهارات و بهستان دارو در کشور اقدام به واردات کرده‌اند.»

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه تا زمان تولید انبوه واکسن ملی، نیازهای داخلی را از طریق واردات تامین می‌کنیم، گفت: «حدود ۲ میلیون دوز از واکسن‌های اسپوتنیک، بهارات و سینوفارم وارد کشور شده است. ۶۰۰ هزار دوز این واکسن‌ها مربوط به اسپوتنیک، ۶۵۰ هزار دوز سینوفارم و ۱۵۰ هزار دوز مربوط به بهارات است که ۱۷۵ هزار دوز آن هم در حال حمل است. از این تعداد ۵۰۰ هزار دوز واکسیناسیون انجام شده و طی این هفته واکسیناسیون افزایش خواهد یافت.»

محمدی ادامه داد: «حدود ۷۰۰ هزار دوز از این ۲ میلیون واکسن مربوط به آسترازنکا است که به واسطه ایجاد لخته خون یک در میلیون در سنین زیر ۲۰ سال هنوز تزریق آن آغاز نشده تا نتیجه کمیته علمی اعلام شود. احتمالا تزریق آن متوقف می‌‌شود یا در کنار داروی ضد لخته خون تزریق می‌شود یا اینکه به طور کلی برای افراد بالای ۲۰ سال استفاده خواهد شد.»

وی در توضیح اظهارات وزیر بهداشت مبنی بر افزایش پوشش واکسیناسیون از ۲۰ روز دیگر اظهار کرد: «وضعیت واکسن در دنیا بسیار آشفته است. کشورهایی که واکسن ندارند، به دنبال تهیه آن هستند و اولویت کشورهای تولیدکننده، مردم خودشان است. به طوری که از ۵۰۰ هزار دوز واکسن بهاراتی که خریداری شده ۱۷۵ هزار دوز به دستور دادستان اجازه صادرات نداشته که در حال آزادسازی است، از ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کوواکس فقط ۷۰۰ هزار دوز آسترازنکا وارد کشور شده است. اگرچه با همین واکسن‌های موجود می‌توانیم کل جامعه پزشکی و ‌بخش بزرگی از کارمندان و بیماران صعب‌العلاج و مسن را واکینه کنیم. گروه‌های در معرض خطر حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر هستند که واکسیناسیون این‌ها ظرف چندهفته آینده به پایان می‌رسد.»

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از قول واردات چندمیلیونی واکسن توسط برخی شرکت‌ها خبر داد و گفت: «تا زمانی که واردات این واکسن‌ها قطعی نشود، نمی‌توانیم آن را به طور رسمی اعلام کنیم. چون اگر این اتفاق نیفتد، نمی‌خواهیم مشکلاتی که برای وارادت واکسن آنفلوآنزا به وجود آمد، تکرار شود. ولی قطعا پس از واردات واکسن‌ها و شناسه گذاری، اطلاع رسانی و واکسیناسیون با سرعت با کمک همکاران ما در طرح شهید سلیمانی انجام خواهد شد.»

محمدی گفت: «واکسیناسیون کادر درمان رو به پایان است، سهمیه اصلی برای کادر بهداشت و درمان است که واکسیناسیون آنها در حال اتمام است. پزشکانی که در مطب، بیماران کرونایی را معاینه نمی‌کنند هم با ثبت نام در سامانه نظام پزشکی در حال واکسینه شدن هستند و ظرف این هفته واکسیناسیون کادر بهداشت و درمان پایان می‌یابد. پاکبان‌ها هم در اولویت بعدی قرار داشتند و واکسیناسیون آنها به ویژه بخشی که با زباله‌ها و پسماندهای بیمارستانی در ارتباط هستند، در حال انجام است. ولی رانندگان تاکسی در اولویت بعدی قرار دارند.»

وی در تایید اظهارات کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو مبنی بر سفارش ۴۰ میلیون دوز و حتی بیشتر واکسن کرونا گفت: «این واکسن‌ها به هند، روسیه و کوواکس سفارش شده که مشمول بدعهدی و عدم صادرات شده است. ما هم در صورت تولید انبوه، اول مردم خود را واکسینه می‌کنیم و بعد از آن به صادرات اقدام خواهیم کرد، مراحل فرآیند واردات واکسن را کوتاه کرده‌ایم، قبلا از شرکت‌های واردکننده پرونده جامع دارویی و مطالعات بالینی ۱ و ۲ و ۳ را می‌خواستیم اما در حال حاضر فقط نامه تایید شرکت تولیدکننده کشور مبدا را می‌خواهیم.»

به گزارش سازمان نظام پزشکی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در پایان در ارتباط با رایگان نبودن واکسن برای بخشی از مردم گفت: «اولین طرح ما واکسیناسیون گروه‌های در معرض خطر است که رایگان است. شرکت‌هایی که بخواهند واکسن را به وزارت بهداشت بفروشند، ارز دولتی دریافت می‌کنند و ما واکسن را از آنها می‌‌خریم و به صورت رایگان و با توجه به اولویت‌ها در اختیار مردم قرار می‌‌دهیم اما برخی شرکت‌ها که خواستار واردات واکسن با ارز نیمایی هستند، اجازه دارند واکسن را به داروخانه‌ها بدهند و مردمی که در اولویت قرار ندارند، می‌توانند این واکسن‌ها را با قیمت حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان از داروخانه‌ها تهیه کنند. اگرچه هنوز واکسنی با این شرایط وارد کشور نشده است، افراد دارای اولویت به ترتیب فراخوان شده و رایگان واکسینه می‌شوند.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد