خداکرمی، عضو شورای‌عالی سازمان نظام پزشکی:
جامعه پزشکى می‌تواند هزینه واکسن خود را تامین کند
13 February 2021 ساعت: 17:2



عضو شورای‌عالی سازمان نظام پزشکی گفت: «اگر وزارت بهداشت و وزارت خارجه حمایت کنند سازمان نظام پزشکی به عنوان یک سازمان مردم نهاد که سیصدهزار عضو دارد می‌تواند دست کم برای اعضای خودش که هر لحظه در معرض خطر هستند واکسن مورد نیاز را وارد کند. ضمن اینکه این کار می‌تواند یک کمک موثر برای دولت هم باشد.»
به گزارش سپید، ناهید خداکرمی در خصوص امکان وجود سازوکار مشخص و مجزا برای خرید واکسن کرونا توسط نهاد‌هایی نظیر سازمان نظام پزشکی و شرکت شهرسالم گفت: «صحبتی که من داشتم یک پیشنهاد بود که سازمان نظام پزشکی یا شرکت شهرسالم که مورد اعتماد هستند به خصوص سازمان نظام پزشکی اگر شرایط اجازه دهد و وزارت بهداشت و وزارت خارجه کمک کنند تا مجوز یا تسهیلات لازم که امکان خرید واکسن توسط سازمان نظام پزشکی یا شرکت شهرسالم از کشورهایى مانند سوئد، کره یا هر جای دیگری که واکسن مورد تایید وزارت بهداشت تولید می‌شود، فراهم شود و هزینه خرید را هم خود آن مجموعه بدهد.»

وی افزود: «یعنی مثلا اگر قرار باشد سازمان نظام پزشکی از سوئد واکسن وارد کند یا امکان وارد کردن واکسن بود می‌شود خود سازمان نظام پزشکى که اعضایش بیش از همه در معرض خطر هستند هزینه این واکسن‌ها را نیز تامین کند. چون جامعه پزشکى متحمل مشکلات و آسیب‌های زیادی شده‌اند و مرگ و میر زیادی داشته‌اند و طی این مدت متخصصان حاذقی را از دست داده‌ایم و تعداد زیادی از آن‌ها هم مبتلا شده‌اند، بنابراین، این را به صورت یک ایده و پیشنهاد مطرح می‌کنم که اگر شرایط خرید واکسن توسط ‌بخش خصوصی یا سازمان‌های خارج از دولت و سازمان‌های عمومی که شهرداری و نظام پزشکی هم جزو آن‌هاست فراهم شود و چنین مجوزی داده شود ما می‌توانیم اعلام آمادگی کنیم که لااقل مصرف خودمان را از طریق یک کمپانی خصوصی که می‌تواند از منبعی که مورد تایید وزارت بهداشت باشد خریداری کنیم.»

عضو شورای‌عالی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: «البته شرکت شهرسالم سازمان کوچک‌تری است و شاید خرید واکسن از طریق این نهاد خیلی امکان پذیر نباشد، اما سازمان نظام پزشکی به نظر می‌رسد که این پتانسیل را دارد ولى باید مورد حمایت قرار بگیرد. اگر وزارت بهداشت و وزارت خارجه حمایت کنند سازمان نظام پزشکی به عنوان یک سازمان مردم نهاد که سیصدهزار عضو دارد می‌تواند دست کم برای اعضای خودش که هر لحظه در معرض خطر هستند واکسن مورد نیاز را وارد کند. ضمن اینکه این کار می‌تواند یک کمک موثر برای دولت هم باشد.»

خداکرمی گفت: «وزارت خارجه در نقش تسهیل‌گر برای خریداری واکسن عمل می‌کند، صحبت بر سر این نیست که خود وزارت خارجه برای خرید واکسن مستقیما اقدام کند، بلکه پیشنهاد این است که امکانی فراهم شود تا واکسن بیشتری خریداری شود. همانطور که درمورد سهمیه کوواکس وزارت خارجه شرایط خرید و ورود را مهیا می‌کند این مجوز به سازمان نظام پزشکی هم داده شود تا واکسن مورد نیاز اعضای خودش را از طریق ‌بخش خصوصی تهیه کند که اعضای این سازمان هم که پزشک، ماما، داروساز، متخصصین علوم آزمایشگاهى، دندانپزشک و فیزیوتراپ هستند و همه این‌ها هم در معرض خطر هستند امکان واکسیناسیون را پیدا کنند.»

وی خاطرنشان کرد: «از یاد نبریم که به صورت دائم تعداد زیادی از این پزشکان مبتلا می‌شوند و بعضی‌های‌شان را از دست می‌دهیم بنابراین اشکالی نخواهد داشت اگر برای یک سازمان بزرگ پزشکی کشور تسهیل‌گری کنیم که بتواند واکسن مورد نیازش را از کانال‌های معتبر خریداری کند. اما چنین اتفاقی منوط به مجوز‌هایی است که هم وزارت خارجه باید بدهد و هم وزارت بهداشت. البته صحبت ما این نیست که هرکدام از این نهاد‌ها به صورت جداگانه واکسن خریداری کنند. بلکه خواسته ما این است که این امکان فراهم شود که سازمان نظام پزشکی حتی با هزینه خود اعضا واکسن را خریداری کنند.»

عضو شورای‌عالی سازمان نظام پزشکی در خصوص اینکه در صورت تهیه یا خرید واکسن کدام یک از سازمان‌ها و نهاد‌های زیرمجموعه شهرداری در اولویت تزریق واکسن هستند، گفت: «در شهرداری، شرکت شهرسالم در حال ارائه خدمات درمانی است. ممکن است فرد مبتلای بدون علامتی یا مبتلایی که دارای علامت باشد به آنجا مراجعه کند. ما در آنجا حتی یک یا دو نفر از پزشکان‌مان را از دست داده‌ایم و بسیاری از کارکنان شرکت شهر سالم گرفتار این بیماری شده‌اند. یکی از اولویت‌هایی که خود وزارت بهداشت هم تعیین کرده گروه پزشکی است و گروه دوم هم کارکنان بهشت زهرا (س) هستند.»

خداکرمی گفت: «سایر سازمان‌های شهرداری چندان فوریتی برای واکسیناسیون ندارند. ضمن اینکه پروتکل فوریتی نوبت گروه‌های مختلف را باید وزارت بهداشت تعیین کند. روش درست هم همین است. چرا که وزارت بهداشت بر مبنای مستندات بین‌المللی و نتایج حاصل از آنالیز بیماران موجود اولویت‌ها را دسته‌بندی می‌کند و قاعدتا گروه پزشکانی که مستقیم با بیماران مبتلا به کرونا سر و کار دارند در اولویت اول قرار می‌گیرند. دوم گروه پزشکانی که ممکن است در مرحله تشخیص بیمار بدون علامت یا با علامتی به آن‌ها مراجعه کند و بعد از آن هم سرا‌های سالمندان، مراکز توانبخشی که گروهی زندگی می‌کنند یا سربازخانه‌ها و مواردی از این دست همه جزو اولویت‌هایی است که وزارت بهداشت به درستی تعیین می‌کند.»

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی وی در پایان با اشاره به اولویت‌های شهرداری برای واکسیناسیون افزود: «شهرداری هم خارج از این پروتکل خودش را در اولویت قرار نخواهد داد. اولویت‌ها برای ما همان است که وزارت بهداشت تعیین کرده که بر مبنای آن گروه پزشکی که شامل شرکت شهرسالم می‌شود و کسانی که با فوت شدگان ناشی از کرونا سر و کار دارند که شامل کارکنان سازمان بهشت زهرا می‌شود در اولویت نخست قرار می‌گیرند. بقیه موارد شامل پروتکل‌های معمول می‌شوند که وزارت بهداشت تعیین کرده که بر اساس گروه‌های سنی و گروه‌های شغلی انجام خواهد شد.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد