همه اشکال داروی ضد اسید معده رانیتیدین از بازار آمریکا خارج می‌شوند
2 April 2020 ساعت: 21:4



سازمان غذا و داروی آمریکا دستور خارج کردن همه اشکال ژنریک و تجارتی داروی ضد اسید معده رانیتیدین را به علت آلودگی آن یک ماده سرطان‌زا صادر کرد.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از همشهری آنلاین ابتدا در ماه سپتامبر ۲۰۱۹ شرکت ساندوز سازنده یک شکل تجاری رانیتیدین به نام زانتاک آن را به علت آلودگی به یک ماده احتمالا سرطان‌زا از بازار آمریکا خارج کرد و سپس سازمان غذا و داروی آمریکا دستور خارج کردن دو شکل ژنریک این دارو ساخت دو شرکت داروسازی دیگر را صادر کرد.

علت این دستور آلودگی این داروها به یک ماده احتمالا سرطان‌زا برای انسان به نام «نیتروسودی‌متیل‌آمین» (NDMA) بود.

پس از اعلام این خبر سخنگوی وزارت بهداشت ایران اعلام کرد که رانیتیدین‌های موجود در بازار ایران مشکلی ندارند و اگر مشکلی در زمینه این داروها وجود داشته باشد، دستور جمع‌آوری دارو داده می‌شود.

اکنون سازمان غذا و داروی آمریکا می‌گوید تحقیقاتش در این زمینه مشخص کرده است که میزان‌های آلودگی در این داروی ضد اسید معده در طول زمان افزایش می‌یابد و هنگامی که این دارو در درمای بالاتر از دمای اتاق نگهداری شود، می‌تواند برای بهداشت عمومی خطرناک باشد.

دکتر جانت وودکاک، مدیر مرکز ارزیابی و پژوهش دارو در سازمان غذا و داروی آمریکا در این باره گفت: «در نمونه‌های بسیاری که ما بررسی کردیم، میزان‌های NDMA در حد غیرقابل نبود. اما از انجایی که ما نمی‌دانیم که این داروها برای چه مدتی انبار شده‌اند، تصمیم گرفتیم تا زمانی که کیفیت آنها تضمین شود، از دسترس مصرف‌کنندگان خارج شوند.»

سازمان غذا و داروی آمریکا در نامه‌هایی به شرکت‌های سازنده رانتیدین خواسته است محصولاتشان را از بازار خارج کنند و از مصرف‌کنندگان هم خواسته است که مصرف قرص‌ها یا اشکال مایع این دارو را متوقف کنند، باقیمانده دارویشان به درستی دوربیندازند و دیگر این دارو را نخرند.

بر اساس بیانیه سازمان غذا و داروی آمریکا افرادی به طور بدون نسخه از این دارو استفاده می‌کنند، باید از سایر داروهای تاییدشده استفاده کنند و بیمارانی که با نسخه پزشک رانتیدین مصرف می‌کنند، باید پیش از قطع دارو با دکترشان درباهر سایر گزینه‌های درمانی مشورت کنند.

بر اساس بررسی‌های سازمان غذا و داروی آمریکا تا به حال ماده آلاینده NDMA در داروهای دیگر ضد اسید معده شامل فاموتیدین با نام تجاری پپسید، اسومپرازول با نام تجاری نکسیوم و اومپرازول با نام تجاری پریلوسک یافت نشده است.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد