نتایج تحقیقات جدید نشان داد
نتایج یک تحقیق نشان میدهد شیرینکنندههای مصنوعی به رگهای خونی آسیب میزنند.
خطر شیرینکنندههای مصنوعی برای عروق
24 April 2018 ساعت: 12:4
24 April 2018 ساعت: 12:4
نتایج یک تحقیق نشان میدهد شیرینکنندههای مصنوعی به رگهای خونی آسیب میزنند.
به گزارش سپیدآنلاین، هرچند بر همه آشکار است که مصرف زیاد مواد قندی و شیرین، خطرات احتمالی مختلفی را متوجه سلامتی میکند اما نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که شیرینکنندههای مصنوعی نیز پیامدهای مشابهی برای بدن دارند ولی روند تاثیرگذاری آنها کاملاً متفاوت است.
در سالهای اخیر متخصصان علوم پزشکی بهطورقطع نتیجه گرفتهاند دریافت مواد قندی مازاد با بروز چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی – عروقی ارتباط دارد. ازاینرو امروز دهها هزار محصول حاوی شیرینکنندههای مصنوعی هستند که آنها را به یکی از پرمصرفترین افزودنیهای خوراکی در جهان تبدیل کرده است؛ اما بهتازگی مطالعات بسیاری در مورد شیرینکنندههای مصنوعی انجام گرفته که نشان میدهند مصرف مقدار زیادی از این مواد شیمیایی نیز میتوانند به چاقی و اختلالات متابولیک منجر شود.
همچنین گروهی از متخصصان در آمریکا به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه مواد قندی و شیرینکنندهها بر جداره رگهای خونی در بافتهای سلولی و موشها تاثیر میگذارند. این متخصصان دریافتند شیرینکنندههای مصنوعی و مواد قندی هر دو نحوه عملکرد رگهای خونی را تحت تاثیر قرار میدهند.
محققان در این رابطه اظهار داشتند: مواد قندی و شیرینکنندههای مصنوعی تاثیرات منفی مرتبط با چاقی و دیابت از خود نشان دادند. همچنین تغییرات عروقی مشاهدهشده در زمان شروع و پیشرفت دیابت و چاقی حائز اهمیت است.
هردوی مواد قندی و شیرینکنندههای مصنوعی تغییراتی را در سطح چربیها، آمینواسیدها و دیگر مواد شیمیایی در خون موشها به وجود میآورند. همچنین شیرینکنندههای مصنوعی نحوه تجزیه چربی و دریافت انرژی از آن را در بدن تغییر میدهند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، متخصصان همچنین مشاهده کردند شیرینکننده مصنوعی موسوم به اسسولفام پتاسیم بهتدریج در بدن جمع میشود و انباشت بالاتر آن آسیب بیشتری به رگهای خونی وارد میکند. ایسنا
در سالهای اخیر متخصصان علوم پزشکی بهطورقطع نتیجه گرفتهاند دریافت مواد قندی مازاد با بروز چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی – عروقی ارتباط دارد. ازاینرو امروز دهها هزار محصول حاوی شیرینکنندههای مصنوعی هستند که آنها را به یکی از پرمصرفترین افزودنیهای خوراکی در جهان تبدیل کرده است؛ اما بهتازگی مطالعات بسیاری در مورد شیرینکنندههای مصنوعی انجام گرفته که نشان میدهند مصرف مقدار زیادی از این مواد شیمیایی نیز میتوانند به چاقی و اختلالات متابولیک منجر شود.
همچنین گروهی از متخصصان در آمریکا به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه مواد قندی و شیرینکنندهها بر جداره رگهای خونی در بافتهای سلولی و موشها تاثیر میگذارند. این متخصصان دریافتند شیرینکنندههای مصنوعی و مواد قندی هر دو نحوه عملکرد رگهای خونی را تحت تاثیر قرار میدهند.
محققان در این رابطه اظهار داشتند: مواد قندی و شیرینکنندههای مصنوعی تاثیرات منفی مرتبط با چاقی و دیابت از خود نشان دادند. همچنین تغییرات عروقی مشاهدهشده در زمان شروع و پیشرفت دیابت و چاقی حائز اهمیت است.
هردوی مواد قندی و شیرینکنندههای مصنوعی تغییراتی را در سطح چربیها، آمینواسیدها و دیگر مواد شیمیایی در خون موشها به وجود میآورند. همچنین شیرینکنندههای مصنوعی نحوه تجزیه چربی و دریافت انرژی از آن را در بدن تغییر میدهند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، متخصصان همچنین مشاهده کردند شیرینکننده مصنوعی موسوم به اسسولفام پتاسیم بهتدریج در بدن جمع میشود و انباشت بالاتر آن آسیب بیشتری به رگهای خونی وارد میکند. ایسنا
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد