سیبزمینیهای باخاصیت بنفش
7 June 2016 ساعت: 23:6
7 June 2016 ساعت: 23:6
محققان دانشگاه ایالتی کلورادو (CSU) نوع جدیدی از سیبزمینیهای بنفش را تولید کردهاند که از لحاظ آنتیاکسیدانها غنیتر از سیبزمینیهای سفید و زرد هستند. این سیبزمینیها به لحاظ غنای مواد غذایی در ردیف توتها و تمشکها و انار قرار میگیرند و وزنه سلامتی سیبزمینی را سنگینتر میکنند.
به نوشته گیزمگ برنامه سیبزمینی مرکز CSU طیف متفاوتی از سیبزمینیهای رنگی، همچون قرمز، بنفش، زرد و سفید را تولید کرده است. انواع بنفش و قرمز آن، دارای بیشترین میزان آنتیاکسیدانها هستند که میتوانند از پروتئینها حفاظت کنند و DNA ها را از اثرات تخریبی رادیکالهای آزاد حفظ کنند.
مزیت دیگر این سیبزمینیهای تولید شده دارا بودن میزان کمتر آکریلآمید یک ماده شیمیایی احتمالاً سرطانزاست که زمانی بهوجود میآید که سیبزمینی سرخ یا پخته میشود. تیم تحقیقاتی علاوه بر این نشان دادند که مواد شیمیایی گیاهی موجود در سیبزمینی قرمز و بنفش مزایایی دارد که میتواند مانع از ابتلای بیماران دیابتی به آب مروارید شود.
محققان برای به عمل آوردن این سیبزمینی، 3 سال فعالیت تحقیقاتی انجام دادند و سرانجام به سیبزمینیهایی بارنگهای بنفش و قرمز رسیدند. به گفته دانشمندان، این سیبزمینی نهتنها موادِ آنتیاکسیدان دارد، بلکه حاوی اسیدفولیک، پتاسیم، آهن، روی و فنل های مختلف است. علت رنگ بنفش این سیب زمینی سطح بالای ماده «آنتوسیانین» است. آنتوسیانینها در توت سیاه، شاتوت، زغالاخته و بادمجان وجود دارند.
محققان بر این باورند که تحقیقات آنها میتواند یک نام تجاری جدید برای سیبزمینی به وجود آورد و دغدغههای بهداشتی درباره استفاده از سیبزمینی را کاهش دهد و باعث شود که سیبزمینی دیگر یک محصول غذایی نامطلوب در اذهان عمومی نباشد.
مزیت دیگر این سیبزمینیهای تولید شده دارا بودن میزان کمتر آکریلآمید یک ماده شیمیایی احتمالاً سرطانزاست که زمانی بهوجود میآید که سیبزمینی سرخ یا پخته میشود. تیم تحقیقاتی علاوه بر این نشان دادند که مواد شیمیایی گیاهی موجود در سیبزمینی قرمز و بنفش مزایایی دارد که میتواند مانع از ابتلای بیماران دیابتی به آب مروارید شود.
محققان برای به عمل آوردن این سیبزمینی، 3 سال فعالیت تحقیقاتی انجام دادند و سرانجام به سیبزمینیهایی بارنگهای بنفش و قرمز رسیدند. به گفته دانشمندان، این سیبزمینی نهتنها موادِ آنتیاکسیدان دارد، بلکه حاوی اسیدفولیک، پتاسیم، آهن، روی و فنل های مختلف است. علت رنگ بنفش این سیب زمینی سطح بالای ماده «آنتوسیانین» است. آنتوسیانینها در توت سیاه، شاتوت، زغالاخته و بادمجان وجود دارند.
محققان بر این باورند که تحقیقات آنها میتواند یک نام تجاری جدید برای سیبزمینی به وجود آورد و دغدغههای بهداشتی درباره استفاده از سیبزمینی را کاهش دهد و باعث شود که سیبزمینی دیگر یک محصول غذایی نامطلوب در اذهان عمومی نباشد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد