برای نخستین بار ژن‌های شادی کشف شدند
2 May 2016 ساعت: 22:5



مطالعه‌ای وسیع شامل 190 پژوهشگر از 140 مرکز مطالعاتی واقع در 17 کشور مختلف به گونه‌ها یا واریان‌های ژنتیکی را یافته‌اند که با احساس شادمانی و سایر صفات مرتبط‌اند. این مطالعه یکی از بزرگ‌ترین مطالعاتی است که تاکنون درباره ژن‌ها و ارتباط آن با رفتارهای انسانی منتشر شده است.
به گزارش مدیکال نیوز تودی گروهی از محققان بین‌المللی در مقاله منتشرشده‌شان در ژورنال Nature توصیف می‌کنند که چگونه داده‌های ژنومی صدها هزار نفر را بررسی کردند تا گونه‌های ژنتیکی را که با احساس بهزیستی، افسردگی و روان‌رنجوری خویی (نوروتیسیسم) همراهی دارند،

آلکسیس فریزر- وود استاد بیماری‌های کودکان و تغذیه در کالج پزشکی بیلور در هوستون تگزاس و یکی از مولفان این مقاله می‌گوید: «ما سه گونه ژن مرتبط با بهزیستی ذهنی- اینکه شخص تا چه حد فکر یا حساس می‌کند که در زندگی‌اش شادمان است- را پیدا کردیم؛ و همچنین دو ژن را که دارای گونه‌های مرتبط با علائم مرتبط با افسردگی و 11 ژن دیگر با گونه‌های مرتبط با روان‌رنجوری خویی را یافتیم.»

این گروه از محققان همچنین دریافتند که این گونه‌های ژنی اغلب در دستگاه عصبی مرکزی و در بافت‌های آدرنال یا پانکراس بروز پیدا می‌کنند.

پژوهشگران برای انجام این بررسی یک متاآنالیز انجام دادند – یعنی داده‌های حاصل از تعداد زیادی از تحقیقات پیشین را کنار هم گذاشتند - از ابزارهای آماری پیشرفته برای آنالیز این داده‌های تجمعی که گویا از یک بررسی بزرگ بر روی ۲۹۸۰۰ نفر به‌دست‌آمده‌اند، استفاده کردند.

تحقیقات پیشین نشان داده‌اند که تفاوت موجود بین میزان احساس شادی و بهزیستی افراد با تفاوت‌های ژنتیکی آنان ارتباط دارد. با افزایش شواهد نشان‌دهنده تاثیر بهزیستی بر سلامت روانی و جسمی علاقه فزاینده‌ای به این حوزه به وجود آمده است.

البته این پژوهشگران هشدار می‌دهند که ژن‌ها تنها عامل موثر در تعیین شیوه احساس و نظر افراد درباره زندگی‌هایشان نیست. بلکه محیط اطراف و نحوه تعامل آن با ژن‌ها نیز به همان اندازه اهمیت دارد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد