خطرات غربالگری دیرهنگام دیابت بارداری برای نوزادان
2 May 2016 ساعت: 02:5



یک پژوهش جدید که به سرپرستی دانشگاه کمبریج انجام شده است، نشان می‌دهد نوزادان زنان چاقی که دچار دیابت بارداری می‌شوند، با احتمال ۵ برابر بیشتر ممکن است ماه ششم بارداری اندازه بیش‌ازحد بزرگ پیدا کنند.
به نوشته مدیکال نیوز تودی دیابت بارداری یکی از مهم‌ترین اختلالات بارداری است که چاقی احتمال ابتلا به آن را افزایش می‌دهد. این بررسی که نشان می‌دهد بزرگ شدن بیش‌ازحد جنین هفته‌ها پیش از غربالگری برای دیابت انجام می‌شود، بیانگر آن است که برنامه‌های فعلی غربالگری این عارضه در دوران بارداری بیش‌ازحد دیر انجام می‌شوند و نمی‌تواند از اثرات درازمدت بر سلامت نوزاد جلوگیری کنند.

دیابت بارداری می‌تواند بر سلامت مادر تاثیرگذار و رشد بیش‌ازاندازه جنین را به همراه داشته باشد.

زنان باید در هفته 8 تا 12 بارداری از طریق آزمایش قند خون به لحاظ داشتن دیابت بارداری غربالگری شوند؛ بر اساس دستورالعمل‌های فعلی در آمریکا و بریتانیا مادرانی که بر اساس این آزمایش در معرض بیشترین خطر دیابت بارداری قرار دارندِ باید در فاصله هفته ۲۴ تا ۲۸ بارداری مورد آزمایش کامل قرار گیرند. اما در عمل، اکثریت زنان در هفته ۲۸ بارداری از این لحاظ غربالگری می‌شوند.

محققان گروه زنان و زایمان دانشگاه کمبریج انگلستان، داده‌های بیش از 4 هزار مادری که نخستین فرزند خود را به دنیا می‌آوردند، بررسی کردند. برای ارزیابی رشد جنین از سونوگرافی برای جمع‌آوری اطلاعات اندازه سر و شکم نوزاد استفاده و رشد کودکان مادران باردار با مادران غیرباردار را با یکدیگر مقایسه شد. در هفته 28 آم یا بعد از آن، در ۴.۲ درصد از مادران دیابت بارداری تشخیص داده شد.

در هفته بیستم هیچ ارتباطی بین اندازه جنین و نشانه‌های دیابت بارداری دیده نمی‌شد. بااین‌وجود از هفته 20 تا 28 به بعد رشد جنین در زنانی که بعدتر مشخص می‌شد، به دیابت بارداری مبتلا هستند، افزایش بیش‌ازحد پیدا می‌کرد.

به‌عبارت‌دیگر این اتفاق پیش از تشخیص نهایی دیابت بارداری در هفته 28 آم رخ می‌دهد. این امر می‌تواند به معنای دیر بودن زمان غربالگری باشد که می‌تواند سلامت آتی کودک را به خطر اندازد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد