دانشمندان برزیلی اختلال مغزی دیگر مرتبط با زیکا را گزارش کردند
18 April 2016 ساعت: 01:4



پژوهشگران برزیلی از ارتباط یک اختلال مغزی دیگر نام نشانگان خودایمنی که «آنسفالومیلیت منتشر حاد» یا ADEM که مغز و نخاع را درگیر می‌کند، با آلودگی بزرگسالان به ویروس زیکا خبر می‌دهند.
دکتر ماریا لوسی بریتو، متخصص مغز و اعصاب در بیمارستان رستوریشن در شهر رسیف ,سرپرست این بررسی گفت:‌«با اینکه بررسی ما کوچک است، اما شواهدی به دست می‌دهد که
ویروس زیکا می‌تواند اثرات دیگری نسبت به اثرات شناخته‌شده پیشین بر دستگاه عصبی مرکزی بگذارد.»

ADEM معمولا به دنبال عفونت‌ها رخ می‌دهد و به التهاب شدید در مغز و نخاع و آسیب دیدن میلین، غلاف محافظ پوشاننده رشته‌های عصبی، منجر می‌شود. علایم این اختلال ضعف، بی‌حسی و مختل شدن تعادل و نقصان بینایی است، یعنی همان علایمی که بیماری ام‌اس هم دارد

این بررسی شامل ۱۵۱ بیمار می‌شد که به این بیمارستان در فاصله دسامبر ۲۰۱۴ تا ژوئن ۲۰۱۵ مراجعه کرده بودند. همه این افراد دچار عفونت با گروه آربوویروس‌ها بودند، یعنی خانواده‌ ویروسی شامل ویروس‌های زیکا، دنگی و چیکونگونیا است.

شش نفر از این بیماران دچار علائمی شده بودند که با اختلالات خودایمنی تطبیق داشت. از این شش نفر چهار نفر دچار نشانگان گی‌یان باره (یک اختلال خودایمنی دیگر که بر اعصاب محیطی تاثیر می‌گذارد و باعث فلج موقت می‌شود و با زیکا مرتبط شده است) و دو نفر دچار ADEM بودند. اسکن‌های مغزهای این بیماران نشان‌دهنده آسیب به ماده سفید مغز بود. علائم ADEM معمولاً حدود شش ماه طول می‌کشد.

همه این شش بیمار آزمایش مثبت ویروس زیکا مثبت داشتند و در همه آنان پس از مرخص شدن از بیمارستان عوارض این اختلال ادامه یافت، به‌طوری‌که در پنج بیمار اختلال عملکردحرکتی، یک بیمار مشکلات بینایی و یک بیمار زوال شناختی وجود داشت.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد