آیا باید نگران مواد شیمیایی در فست فودها باشیم
16 April 2016 ساعت: 21:4
16 April 2016 ساعت: 21:4
یک بررسی جدید نشان میدهد افرادی که فست فود میخورند ممکن است مواد شیمیای بالقوه زیانباری به نام فتالاتها راهم ببلعند و به گفته کارشناسان این دلیل دیگری برای پرهیز از خوردن این غذاهای معمولا ناسالم است
به گزارش لایوساینس پژوهشگران بهداشت عمومی در دانشگاه جرج واشنگتن در واشنگتن دی سی در این بررسی اطلاعات به دست آمده از بیش از ۸۸۰۰ نفر را که در یک نظرخواهی ملی سلامت شرکت کرده بودند و به پرسشهایی درباره رژیم غذاییشان، از جمله میزان فست فود مصرفیشان در روز، پاسخ داده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
شرکتکنندگان در این نظرخواهی همچنین نمونههای ادراری را تحویل دادند که پژوهشگران آنها را برای یافتن فراوردههای حاصل از تجزیه دو نوع فتالات آنالیز کردند.
نتایج نشان داد در افرادی که در روز گذشته بیشترین فست فود را خورده بودند، میزان متابولیتهای فتالات ۲۰ تا ۴۰ درصد بیشتر از میزان این متابولیتها در کسانی است که فست فود نخورده بودند.
دکتر کنت اسپیت، رئیس بخش پزشکی شغلی و محیطی در شبکه بهداشت نورثول در نیویورک که در این بررسی شرکت نداشت، در این باره میگوید: «به نظر من دلایل بهداشتی بسیار متقاعدکننده برای پرهیز از مصرف کردن فست فود وجود دارد، از جمله ارتباط آن با چاقی.»
به گفته اسپیت، اکنون با این اطلاعات جدید درباره ارتباط فتالاتها با فست فود یقینا دلیل دیگری به دلایل پرهیز از این غذاها افزوده میشود.
اسپیت میگوید این یافتهها نگرانکننده است، زیرا قرارگیری در معرض فتالاتها با عوارض بهداشتی شامل مشکلات تولیدمثلی در بزرگسالان و کاهش بهره هوشی در کودکان ارتباط دارد.
این بررسی همچنین نشان داد که اقلام گوشت و غلات- شامل نان، کیک، پیتزا، برنج و نودل- بزرگترین منبع انتقال فتالات به افرادی هستند که فست فود میخورند.
فتالاتها ممکن است به این خاطر وارد فست فود شوند که این غذاها در تماس با بستههای پلاستیکی یا لولههای پی وی سی مورد استفاده در فراوری غذا قرار میگیرند که حاوی این ماده شیمیایی هستند. همچنین به گفته این پژوهشگران ممکن است دستکشهای پلاستیکی که کارگران فست فود فروشی منبع انتقال فتالات باشد.
البته باید یادآور شد که این بررسی فقط یک همراهی میان مصرف فست فود و قرارگیری در معرض فتالاتها در افراد را نشان میدهد.
شرکتکنندگان در این نظرخواهی همچنین نمونههای ادراری را تحویل دادند که پژوهشگران آنها را برای یافتن فراوردههای حاصل از تجزیه دو نوع فتالات آنالیز کردند.
نتایج نشان داد در افرادی که در روز گذشته بیشترین فست فود را خورده بودند، میزان متابولیتهای فتالات ۲۰ تا ۴۰ درصد بیشتر از میزان این متابولیتها در کسانی است که فست فود نخورده بودند.
دکتر کنت اسپیت، رئیس بخش پزشکی شغلی و محیطی در شبکه بهداشت نورثول در نیویورک که در این بررسی شرکت نداشت، در این باره میگوید: «به نظر من دلایل بهداشتی بسیار متقاعدکننده برای پرهیز از مصرف کردن فست فود وجود دارد، از جمله ارتباط آن با چاقی.»
به گفته اسپیت، اکنون با این اطلاعات جدید درباره ارتباط فتالاتها با فست فود یقینا دلیل دیگری به دلایل پرهیز از این غذاها افزوده میشود.
اسپیت میگوید این یافتهها نگرانکننده است، زیرا قرارگیری در معرض فتالاتها با عوارض بهداشتی شامل مشکلات تولیدمثلی در بزرگسالان و کاهش بهره هوشی در کودکان ارتباط دارد.
این بررسی همچنین نشان داد که اقلام گوشت و غلات- شامل نان، کیک، پیتزا، برنج و نودل- بزرگترین منبع انتقال فتالات به افرادی هستند که فست فود میخورند.
فتالاتها ممکن است به این خاطر وارد فست فود شوند که این غذاها در تماس با بستههای پلاستیکی یا لولههای پی وی سی مورد استفاده در فراوری غذا قرار میگیرند که حاوی این ماده شیمیایی هستند. همچنین به گفته این پژوهشگران ممکن است دستکشهای پلاستیکی که کارگران فست فود فروشی منبع انتقال فتالات باشد.
البته باید یادآور شد که این بررسی فقط یک همراهی میان مصرف فست فود و قرارگیری در معرض فتالاتها در افراد را نشان میدهد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد