پروژسترون ممکن است تاثیری در درمان سقط جنین مکرر نداشته باشد
29 November 2015 ساعت: 00:11



یافته‌های جدید حاکی از آن است که دریافت مکمل‌های پروژسترون در سه ماهه اول بارداری از سقط جنین مادرانی که سابقه سقط داشته‌اند، جلوگیری نمی‌کند.
به گزارش هلث‌دی محققان انگلیسی دریافته‌اند که در میان بیش از 800 زنی که یک یا دو بارداری ناموفق و سقط بدون دلیل مشخص را تجربه کرده‌اند، میزان سقط جنین در کسانی که این هورمون را در اوایل دوره بارداری استفاده کرده بودند، در مقایسه با مادرانی که از دارونما استفاده کرده بودند، تفاوت چشمگیری نداشته است.

محققان در این پژوهش به این نتیجه رسیدند که نرخ فرزندآوری در میان زنانی که از پروژسترون واژینال استفاده کرده بودند 68.8 درصد است؛ این نرخ در سایر مادرانی که از این گونه مکمل‌ها استفاده نکرده بودند به 63.3 می‌رسید.

آری کوماراسامی، استاد زنان و زایمان در موسسه تحقیقاتی متابولیسم و سیستم در دانشگاه بیرمنگام و سرپرست این تحقیق می‌گوید: «بعد از گذشت 60 سال از شروع و گسترش این بحث، اکنون می‌دانیم که درمان با پروژسترون در اوایل بارداری، روش موثری برای درمان سقط‌های بدون توضیح نیست. اکنون محققان می توانند روی سایر درمان‌های موثر تحقیق کنند.»

کوماراسامی در ادامه گفت: «این نتایج احتمالا بسیاری از کسانی را که با مشکلات سقط جنین روبروهستند، یعنی حدود یک درصد از زوج‌ها را ناامید می‌کند. بسیاری از این افراد تمایل داشتند که این تحقیق، تاثیر پروژسترون را به عنوان یک روش درمان موثر تایید کند، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد.»

این گزارش روز 26 نوامبر در ژورنال پزشکی نیوانگلند منتشر شده است.
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد