رژیمهای غذایی سالم ممکن است اثرات یکسانی بر افراد نگذارند
27 November 2015 ساعت: 02:11
27 November 2015 ساعت: 02:11
هنگامیکه دو نفر بهطور مشابه از رژیم غذایی کاهنده وزن واحدی پیروی میکنند، اما یکی از آن دو در کاهش وزن موفق نمیشود، بر اساس یک بررسی اخیر ممکن است مشکل این باشد که بدنهای این دو نفر پاسخهای متفاوتی به غذاهای واحد میدهند.
به گزارش رویترز این بررسی نشان داد که در دو نفری که غذای مشابهی میخورند، یکی ممکن است دچار اوجگیری میزانهای قند خون شود، و شخص دیگری این اوجگیری را تجربه نکند.
بسیاری از رژیمهای غذایی بسیار پرطرفدار بر مفهومی به نام ضریب گلیسمیک (GI)- رتبهبندی ثابت غذاها بر اساس اینکه آنها پس از خورده شدن با چه سرعت و به چه مقداری قند خون را بالا میبرند- متمرکز هستند. ا
این پژوهشگران میگویند: «ایده زمینهساز رژیمهای غذایی با ضریب گلیسمیک پایین این است که پاسخ گلیسمیک (قند خون) به یک غذای معین خصوصیت ذاتی آن است و بهاینترتیب ما باید بتوانیم با بررسی پاسخ میانگین گروه کوچکی از افراد به آن غذا، پیشبینی کنیم که یک شخص معین به غذا چگونه واکنش نشان میدهد.»
به گزارش رویترز این پژوهشگران برای اینکه دریابند افراد غذاها را چگونه گوارش میکنند، 800 نفر داوطلب بزرگسال بسیج کردند و دادههای مربوط به آنان را از طریق پرسشنامههای بهداشتی، اندازهگیریهای بدنی، آزمایشهای خون، پایش قند خون، نمونههای مدفوع و یک اپلکیشن تلفن همراه که برای گزارش وضعیت سبک زندگی و دریافت غذای مربوط به درمجموع 46898 وعده غذایی را گردآوری کردند.
این بررسی نشان داد که افراد متفاوت پاسخهای بسیار متفاوتی به غذاهای مشابه نشان میدهند، هرچند که پاسخهای هر فرد از روزی به روز دیگر ثابت میماند.
این پژوهشگران درمجموع دریافتند که شرکتکنندگان گوناگونی گستردهای در پاسخهای قند خونشان به یک نوع غذای واحد، مانند نان نشان میدهند. آنان همچنین بهطور عمدهای در نوع غذایی که باعث بالاترین افزایش در میزان قند خونشان میشد، با یکدیگر متفاوت بودند. این پژوهشگران همچنین دریافتند که دو وعده غذایی استانداردشده که طوری طراحی شده بودند که ضریب گلیسمیک معادل داشته باشند، ممکن است پاسخهای متضادی از لحاظ پاسخ قند خون در یک فرد ایجاد کنند.
پژوهشگران همچنین با 22 نفر از شرکتکنندگان تجربه دومی انجام دادند تا ببینند آیا میتوانند توصیههای تغذیهای شخصیشده برای این افراد فراهم کنند که قند خونشان را پایین بیاورند. هنگامیکه آنان وعدههای حاوی مواد غذایی که قند خون را بالا نمیبردند برای هر یک از این افراد تجویز کردند، این افراد پس از خوردن غذا به میزانهای پایینتر قند خون رسیدند.
این پژوهشگران همچنین دریافتند که تغییرات در جمعیت میکروبی روده در افرادی شدند که از رژیم غذایی شخصیشدهشان پیروی کرده بودند.
این پژوهشگران در مقالهشان در ژورنال Cell پذیرفتند که یک کمبود این بررسی تکیهاش بر این موضوع بود که شرکتکنندگان بهطور دقیق مصرف غذا و نوشیدنیشان را گزارش کنند.
بسیاری از رژیمهای غذایی بسیار پرطرفدار بر مفهومی به نام ضریب گلیسمیک (GI)- رتبهبندی ثابت غذاها بر اساس اینکه آنها پس از خورده شدن با چه سرعت و به چه مقداری قند خون را بالا میبرند- متمرکز هستند. ا
این پژوهشگران میگویند: «ایده زمینهساز رژیمهای غذایی با ضریب گلیسمیک پایین این است که پاسخ گلیسمیک (قند خون) به یک غذای معین خصوصیت ذاتی آن است و بهاینترتیب ما باید بتوانیم با بررسی پاسخ میانگین گروه کوچکی از افراد به آن غذا، پیشبینی کنیم که یک شخص معین به غذا چگونه واکنش نشان میدهد.»
به گزارش رویترز این پژوهشگران برای اینکه دریابند افراد غذاها را چگونه گوارش میکنند، 800 نفر داوطلب بزرگسال بسیج کردند و دادههای مربوط به آنان را از طریق پرسشنامههای بهداشتی، اندازهگیریهای بدنی، آزمایشهای خون، پایش قند خون، نمونههای مدفوع و یک اپلکیشن تلفن همراه که برای گزارش وضعیت سبک زندگی و دریافت غذای مربوط به درمجموع 46898 وعده غذایی را گردآوری کردند.
این بررسی نشان داد که افراد متفاوت پاسخهای بسیار متفاوتی به غذاهای مشابه نشان میدهند، هرچند که پاسخهای هر فرد از روزی به روز دیگر ثابت میماند.
این پژوهشگران درمجموع دریافتند که شرکتکنندگان گوناگونی گستردهای در پاسخهای قند خونشان به یک نوع غذای واحد، مانند نان نشان میدهند. آنان همچنین بهطور عمدهای در نوع غذایی که باعث بالاترین افزایش در میزان قند خونشان میشد، با یکدیگر متفاوت بودند. این پژوهشگران همچنین دریافتند که دو وعده غذایی استانداردشده که طوری طراحی شده بودند که ضریب گلیسمیک معادل داشته باشند، ممکن است پاسخهای متضادی از لحاظ پاسخ قند خون در یک فرد ایجاد کنند.
پژوهشگران همچنین با 22 نفر از شرکتکنندگان تجربه دومی انجام دادند تا ببینند آیا میتوانند توصیههای تغذیهای شخصیشده برای این افراد فراهم کنند که قند خونشان را پایین بیاورند. هنگامیکه آنان وعدههای حاوی مواد غذایی که قند خون را بالا نمیبردند برای هر یک از این افراد تجویز کردند، این افراد پس از خوردن غذا به میزانهای پایینتر قند خون رسیدند.
این پژوهشگران همچنین دریافتند که تغییرات در جمعیت میکروبی روده در افرادی شدند که از رژیم غذایی شخصیشدهشان پیروی کرده بودند.
این پژوهشگران در مقالهشان در ژورنال Cell پذیرفتند که یک کمبود این بررسی تکیهاش بر این موضوع بود که شرکتکنندگان بهطور دقیق مصرف غذا و نوشیدنیشان را گزارش کنند.
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد