مصرف زیاد ماهی بهوسیله مادر در دوران بارداری به رشد مغز کودکش کمک میکند
10 February 2016 ساعت: 21:2
10 February 2016 ساعت: 21:2
یک بررسی بزرگ در اسپانیا نشان میدهد مادرانی که در طول بارداری سه وعده بزرگ ماهی در هفته میخورند، ممکن است به رشد مغزی کودکانشان در سالهای آینده سود برسانند.
به گزارش رویترز پژوهشگران در این بررسی حدود 2000 جفت مادر و کودک را از سهماهه نخست بارداری تا پنجمین سالگرد تولد کودک دنبال کردند و دریافتند که کارکرد مغز در کودکانی که مادرانشان بیشترین میزان ماهی را خورده بودند، نسبت به کودکان مادرانی که کمترین میزان ماهی را مصرف کرده بودند، بهبود یافته است.
جالب این بود که حتی هنگامیکه این مادران بهطور میانگین در هفته 600 گرم ماهی خورده بودند، نشانهای از تاثیرات منفی جیوه یا سایر آلایندهها که در ماهیها وجود دارند، بر رشد مغزی کودکان مشاهده نمیشد.
جوردی خولوز از مرکز اپیدمیولوژی محیطی در بارسلون، سرپرست این پژوهش گفت: «غذای دریایی منبع مهمی برای مواد مغذی اساسی برای رشد مغز هستند، اما از طرف دیگر جیوه، یک سم عصبی شناختهشده که در محیط موجود است، در بدن ماهیها تجمع پیدا میکند.»
سازمان غذا و داروی امریکا در راهنمایی که در سال 2014 منتشر کرد، زنان باردار به خوردن ماهی تشویق کرد، اما توصیه کرد این میزان از 340 گرم در هفته بالاتر نرود.
مرجع ایمنی غذایی اروپا نیز اخیر در اعلام نظری علمی از مصرف 150 تا 600 گرم ماهی در هفته در دوران بارداری حمایت کرد. خولوز و همکارانش که نتایج بررسیشان را در ژورنال اپیدمیولوژی آمریکا منتشر کردهاند.
این پژوهشگران مینویسند اثرات مصرف ماهی بهوسیله مادر در دوران بارداری هنوز بهخوبی شناخته نشده است و پژوهشهای بیشتری لازم است تا راهنمایی روشنتری دراینباره به زنان باردار داده شود.
جالب این بود که حتی هنگامیکه این مادران بهطور میانگین در هفته 600 گرم ماهی خورده بودند، نشانهای از تاثیرات منفی جیوه یا سایر آلایندهها که در ماهیها وجود دارند، بر رشد مغزی کودکان مشاهده نمیشد.
جوردی خولوز از مرکز اپیدمیولوژی محیطی در بارسلون، سرپرست این پژوهش گفت: «غذای دریایی منبع مهمی برای مواد مغذی اساسی برای رشد مغز هستند، اما از طرف دیگر جیوه، یک سم عصبی شناختهشده که در محیط موجود است، در بدن ماهیها تجمع پیدا میکند.»
سازمان غذا و داروی امریکا در راهنمایی که در سال 2014 منتشر کرد، زنان باردار به خوردن ماهی تشویق کرد، اما توصیه کرد این میزان از 340 گرم در هفته بالاتر نرود.
مرجع ایمنی غذایی اروپا نیز اخیر در اعلام نظری علمی از مصرف 150 تا 600 گرم ماهی در هفته در دوران بارداری حمایت کرد. خولوز و همکارانش که نتایج بررسیشان را در ژورنال اپیدمیولوژی آمریکا منتشر کردهاند.
این پژوهشگران مینویسند اثرات مصرف ماهی بهوسیله مادر در دوران بارداری هنوز بهخوبی شناخته نشده است و پژوهشهای بیشتری لازم است تا راهنمایی روشنتری دراینباره به زنان باردار داده شود.
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد