گسترش بیماری گرمسیری تب دنگی به سراسر جهان
23 December 2015 ساعت: 00:12



تب دنگی، سریع‌الرشدترین بیماری منتقل‌شونده به‌وسیله پشه، در جهان گسترش یافته و از یک بیماری گرمسیری بومی در فقط 9 کشور به یک تهدید جهانی بدل شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه جهانی‌شدن، شهری شدن، تغییرات اقلیمی و مسافرت‌های هوایی امکان انتقال این بیماری به مناطق معتدل‌تر را فراهم کرده است.

تب دنگی یک عفونت با علائم شبیه آنفلوانزا است که ناشی از فلاوی‌ویروس‌ها یعنی همان خانواده ویروسی است که تب زرد را ایجاد می‌کنند.

تب دنگی در به‌وسیله چندین زیرگونه پشه Aedes aegypti منتقل می‌شود که از آفریقا منشا گرفته است، اما اکنون در همه مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان حضور دارد.

دنگی می‌تواند باعث ایجاد تبی ناتوان‌کننده به همراه سردرد، تهوع، استفراغ، درد عضلات و مفاصل و دانه‌های پوستی مشابه سرخک شود.

شدیدترین شکل بیماری «تب خونریزی دهنده دنگی» است که حدود یک درصد موارد بیماری را تشکیل می‌دهد و باعث مرگ 22000 نفر در سال می‌شود. بیماری در این شکلش باعث خونریزی و نشت پلاسمای خون می‌شود. این شکل بیماری به‌خصوص می‌تواند در میان کودکان کشنده باشد.

بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت شمار موارد تب دنگی در طول 50 سال گذشته 30 برابر شده و به‌این‌ترتیب اکنون دنگی سریع‌الرشدترین بیماری منتقل‌شونده به‌وسیله پشه در جهان است و بیش از نیمی از جمعیت جهان را در معرض خطر قرار می‌دهد.

هر سال نیم میلیون نفر به علت این بیماری بستری می‌شوند که بسیاری از آنان کودک هستند و از این شمار به‌طور تقریبی 2.5 درصد می‌میرند.

در حال حاضر درمان اختصاصی برای تب دنگی وجود ندارد.

نخستین واکسن تولیدشده برای دنگی به نام دنگ‌واکسیا که به‌وسیله شرکت معظم داروسازی فرانسوی سانوفی تولید شده است، نخستین تایید سازمان‌های ناظر کشوری را در 9 دسامبر در مکزیک به دست آورد.

فیلیپین نیز نخستین کشور آسیایی است که روز سه‌شنبه 22 دسامبر (اول دی) مجوز فروش این واکسن را صادر کرد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد