رئیس انجمن تغذیه ایران تاکید کرد
کارشناسان تغذیه خود را دکتر معرفی کنند، تخلف کرده‌اند
24 June 2016 ساعت: 10:6



متخصص تغذیه فردی است که به لحاظ تحصیلی در سطح دکترا قرار دارد. با این‌حال عبارت «متخصص تغذیه» باعث ابهامات زیادی شده است و در بسیاری از مواقع می‌بینم که مردم افرادی را که تنها دوره کارشناسی تغذیه را گذرانده‌اند، دکتر تغذیه خود می‌نامند یا حتی در مواردی رسانه‌ها و صدا و سیما از دکتر تغذیه یاد می‌کنند.
به گزارش سپیدآنلاین به گفته رئیس انجمن تغذیه ایران، افرادی که دارای مدرک دکترای تغذیه یا پزشکانی که دوره تخصصی تغذیه را بعد از دکترای عمومی خود گذرانده‌اند، متخصص تغذیه محسوب می‌شوند.
جلال‌الدین میرزای رزاز، در توضیح بیشتر ‌گفت: «افراد شاغل در امور تغذیه را می‌توان به لحاظ تحصیلاتی که گذرانده‌اند، رتبه‌بندی کرد. در سطح اول، افرادی هستند که در دوره کارشناسی تغذیه، چه در دانشگاه دولتی و چه در دانشگاه آزاد تحصیل کرده‌اند. این افراد که دوره 4 ساله تغذیه را می‌گذرانند، به عنوان کارشناسان تغذیه شناخته می‌شوند. همچنین افرادی که دوره فوق‌لیسانس تغذیه را گذرانده‌اند، کارشناس ارشد این حوزه شناخته می‌شوند.»
وی تصریح کرد: «آنها بعد از فارغ‌التحصیلی می‌توانند دفتر مشاوره تغذیه‌ای و مطب داشته باشند. همان‌طور که شماره نظام پزشکی برای پزشکان در نظر گرفته می‌شود، شماره نظام تغذیه‌ای نیز برای کارشناسان تغذیه در نظر گرفته می‌شود ولی باید برای مشاوره تنها از عنوان خود به عنوان کارشناس یا کارشناس ارشد تغذیه‌ای استفاده کنند.»
رئیس انجمن تغذیه ایران اذعان کرد: «اگر کارشناسان تغذیه‌ای خود را دکتر معرفی کنند، تخلف محسوب می‌شود و نظام پزشکی آن را پیگیری می‌کند اما از سویی نمی‌توان این تخلف را با اینکه مردم به اشتباه فرد را دکتر می‌خوانند یکی دانست. مردم در بسیاری موارد افرادی که دفاتر و مطب مشاوره تغذیه‌ای می‌دهند، دکتر می‌نامند و این مسئله کاملا متفاوت با این تخلف است.»
وی تصریح کرد: «تنها افرادی که دوره دکترای تغذیه گذرانده‌اند را می توان متخصص تغذیه دانست. این افراد با داشتن دکترا یا همان PHD تغذیه می‌توانند به عنوان دکتر تغذیه یا همان متخصص تغذیه شناخته شوند که بسیاری از رسانه‌ها نیز زمانی که نام متخصص تغذیه را می‌برند، به این افراد اشاره دارند.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد