باید هزینه‌کرد در نظام بهداشت و درمان را افزایش دهیم
3 March 2016 ساعت: 21:3



درحالی که منتقدان نسبت به افزایش هزینه‌کرد در بخش بهداشت و درمان در طرح تحول نظام سلامت اعتراض دارند، قائم‌مقام وزیر بهداشت نظر دیگری دارد. ایرج حریرچی در گفت‌وگوی اختصاصی با سپیدآنلاین گفت: «مطابق آمار منتشر شده، سهم بهداشت و درمان از درآمد ناخالص ملی کشورها و کل دنیا رو به افزایش است. مثلا سهم آمریکا از 17 درصد به 20 درصد رسیده است. در داخل کشور ما در این زمینه تکلیف قانونی داریم و سیاست‌های کلی ابلاغی ازسوی مقام معظم رهبری می‌گوید آنچه برای بهداشت و درمان هزینه می‌کنیم باید از متوسط منطقه بالاتر باشد.»
وی با بیان اینکه متوسط این شاخص در منطقه 8.5 درصد و در ایران حداکثر در نقطه 6.7 درصد تا 7 درصد است، افزود: «پس یک کفه ترازو این است که در کل سهم هزینه‌کرد بخش بهداشت و درمان باید افزایش پیدا کند و وضعیت کنونی ما در این زمینه از اشکالات قابل توجه سیستم اقتصادی ما در بهداشت و درمان است. کفه دیگر ترازو این است که وقتی ما هزینه‌کرد پایینی در بخش بهداشت و درمان داریم، به این معناست که در این بخش خدمات کمی به مردم ارائه می‌دهیم. متاسفانه همیشه طرف مذموم هزینه‌کرد را نگاه می‌کنیم، درحالی که سیستم بهداشت و درمان یک سیستم خدماتی است.»
حریرچی با تاکیدبر اینکه هزینه‌کرد در حوزه سلامت اجتناب‌ناپذیر و مثبت است و قانون ما را به این امر مکلف کرده است، خاطرنشان کرد: «پس این یک مساله غیرطبیعی نیست، آنطور که در برخی رسانه‌ها دائما به آن دامن می‌زنند. البته اینکه هزینه‌کرد ما افزایش داشته یا نه؛ خود محل بحث است. مقوله دومی که ما مکلف به انجام آن هستیم این است که سهم دولت و بیمه‌ها را در حوزه بهداشت و درمان از تامین هزینه‌ها بالا ببریم که این مساله علمی است. در کل دنیا مبلغی که بیمه‌ها و دولت پرداخت می‌کنند بالای 70 درصد و در منطقه ما بیش از 64 درصد است.» وی ادامه داد: «باز هم طبق سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، سهم دولت و بیمه‌ها در تامین منابع باید از میانگین منطقه بالاتر باشد. الان سهم دولت و بیمه‌ها در منطقه 64 درصد و سهم کشور ما زیر 40 درصد است. پس جبران این مساله، تکلیف قانونی ماست.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد