نظارت به معنای مچ‌گیری نیست
26 January 2016 ساعت: 18:1



نایب رئیس انجمن علمی پزشکان عمومی ایران در گفت‌وگو با سپیدآنلاین ضمن مثبت ارزیابی کردن طرح نسخه الکترونیک، نظارت را یکی از ضعف‌های عمده نظام سلامت عنوان و خاطرنشان کرد: «نظارت به معنای مچ‌گیری نیست. نظارت در درجه اول به این معنی است که اگر همکاری به غیرعمد دچار اشتباهی می‌شود، بررسی علمی صورت گیرد و به وی تذکر داده شود. حتی در پیشرفته‌ترین کشورها به این شکل نیست که داروها بدون حساب تجویز شوند و در آنجا بیمه به این مسائل رسیدگی می‌کند.»
گل علیزاده ادامه داد: «همچنین این مساله ازسوی بیمه‌ها بررسی می‌شود که آیا داروی مشابه ارزان‌تری برای داروی تجویز شده وجود دارد یا خیر؟ درکل بحث خرید راهبردی خدمتی که بیمه‌ها انجام می‌دهند، در همین راستا است. چراکه درنهایت پول این خدمات را بیمه‌ها پرداخت می‌کنند. بیمه‌ها باید به کمک سازمان غذا و دارو بیایند که مقدمات آن نیز درقالب طرح نسخه الکترونیک، به صورت پایلوت در حال اجرا است که امیدواریم فراگیر شود.» وی با تاکیدبر اینکه با اجرای طرح نسخه الکترونیک به تحلیل بهتر و دقیق‌تری از وضعیت الگوی مصرف داروها می‌رسیم، اضافه کرد:‌ «یکی از کارکردهای نسخه الکترونیک همین نظارت است. همکاران داروساز نیز از آنجاکه دارو در زمینه تخصص آنهاست، به‌عنوان مسئول فنی کمک‌های زیادی می‌توانند به پزشک کنند.»
گل علیزاده با بیان اینکه امروز تداخلات دارویی و استفاده بیش از حد داروها معضلی است که نیازمند توجه است، گفت: «نمونه بارز آن آمپول دگزامتازون است که به صورت بی‌رویه در کشور استفاده می‌شود.» وی ضمن اظهار تاسف از شکل‌گیری یک فرهنگ اشتباه در میان مردم در زمینه مصرف دارو، خاطرنشان کرد: «اگر پزشک به یک بیمار بگوید که نیازی به تجویز دارو ندارد، بیمار این مساله را نمی‌پذیرد و قطعا به پزشک دیگری مراجعه می‌کند. این مساله اتفاقا در مورد بیماری‌های ویروسی که هیچ نیازی به آنتی‌بیوتیک ندارند، شایع‌تر است. برخی بیماری‌ها نیز اگرچه با استراحت و مایعات فراوان و مرکبات بهبود می‌یابند، اما مردم تمایل دارند که حتما دارو مصرف کنند.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد