رئیس کیمته روابط بین‌الملل انجمن داندانپزشکی ایران:
برای خدمات دندانپزشکی نمی‌توان قیمت گذاشت
11 January 2016 ساعت: 13:1



ئیس کیمته روابط بین‌الملل انجمن داندانپزشکی ایران با تاکید بر اینکه تعرفه‌های دندانپزشکی باید متناسب با تورم و شرایط اقتصادی موجود باشد و گفت: «تعرفه‌ بستگی به ارزش کاری،پزشکی وهنری دندانپزشکی دارد و نمی‌توان بر آن قیمت گذاشت.»
عبدالجواد رحیم‌پور،عضوهیئت مدیره ورئیس کیمته روابط بین‌الملل انجمن داندانپزشکی ایران در گفتگو با سپیدآنلاین گفت: «در حال حاضر بیش از 97 درصد خدمات دندانپزشکی در بخش خصوصی انجام می‌شود ولی در بخش‌های دولتی که بخشی از طرح تحول سلامت دهان و دندان است این خدمات ناقص بوده و آنطور که باید عملیاتی نشده است.»
وی با بیان اینکه هدف دندانپزشکان صرفا کشیدن دندان نیست و اگر صحبت از حفظ سلامت می‌کنیم باید در جهت حفظ دندان و سلامت دهان کوشا باشیم که بیمار نیازی به درمان نداشته باشد، افزود: «بالطبع دندانپزشکی که ارائه خدمات می‌دهد باید امکانات فضای مناسب در بخش خصوصی یا دولتی برای او ایجاد شود. همکاران ما در بخش دولتی ارائه خدمت می‌کنند اما در بخش خصوصی تهیه مطب، خرید و تهیه وسایل که نیاز به یک مطب و مرکز درمانی استاندارد است، در این شرایط بسیار سخت است.»
رئیس کیمته روابط بین‌الملل انجمن داندانپزشکی ایران با اشاره به اینکه تعرفه‌های در نظر گرفته شده برای این گروه علاوه بر اینکه ناعادلانه بوده بلکه قابل اجرا نیست، ادامه داد: «ما باید با بیمار خود صادق باشیم. اگرصحبت از درمان استاندارد می‌کنیم باید براساس مسائل علمی و مواد مطمئن و فرصت مناسب این کار برای بیمار انجام شود. زمانی که تعرفه‌ها کافی نیست مسلما مجبور هستیم که بیمار بیشتری را بپذیریم تا بتوانیم هزینه‌ها را پوشش دهیم. این موضوع هم بر کیفیت درمان تاثیرگذار است و هم اینکه آن کار دلخواهی که می‌خواستیم را انجام ندادیم. بار دیگر تاکید می‌کنم که اول آرامش یک پزشک مهم است و اینکه تعرفه‌ها متناسب با تورم و شرایط اقتصادی موجود باشد.»
وی افزود: «تعرفه‌ای که در نظر می‌گیریم بستگی به ارزش کاری،پزشکی وهنری دندانپزشکی دارد و نمی‌توان بر آن قیمت گذاشت. این موضوع بستگی به تشخیص پزشک دارد تا اینکه بیمار را درک کرده و در جهت حفظ سلامتی اقدامات را انجام دهد. بنابراین تعرفه‌ها حتما باید با کارشناسی و مشاوره انجمن‌های دندانپزشکی که بیشترین نیروهای تخصصی و کارشناسی را در بین اعضاء خود دارند، بازنگری شود.باید عرضه و تقاضا در ارتباط با نرخ رشد دندانپزشکی حساب شده باشد.»
رحیم‌پور گفت: «تاسیس دانشکده و تربیت دندانپزشک هزینه بسیار زیادی برای دولت و مردم دارد. بنابراین اینکه شخص بعد از فارغ‌التحصیلی چه میزان کارایی دارد و در حال حاضر به چه تعداد دندانپزشک نیازداریم و با توجه به رشد جمعیت در سال‌های آینده به چه تعداد دندانپزشک نیاز خواهیم داشت از نکاتی است که باید به آن توجه شود. تربیت بیش از حد دندانپزشک در کشور باعث می‌شود که استغال برای این گروه به سختی صورت گیرد و در نهایت دلسردی آنان را در پی خواهد داشت.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد