رئیس گروه اقتصاد درمان سازمان تامین اجتماعی:
جدا شدن صندوق درمان راه‌حل مشکلات بیمه نیست
2 January 2016 ساعت: 18:1



رئیس گروه اقتصاد درمان سازمان تامین اجتماعی معتقد است که جدا شدن حساب درمان سازمان تامین‌اجتماعی نمی‌تواند پاسخ قطعی برای مشکل پایداری مالی سازمان تامین اجتماعی باشد.
امیرعباس فضائلی، رئیس گروه اقتصاد درمان سازمان تامین اجتماعی در گفت‌وگو با سپیدآنلاین با تاکید بر اینکه جدا شدن حساب درمان سازمان تامین‌اجتماعی نمی‌تواند پاسخ قطعی برای مشکل پایداری مالی سازمان تامین اجتماعی باشد، گفت: «حساب درمان سازمان تامین‌اجتماعی از همان ابتدا نیز در صورت‌های مالی جدا بوده است. در حال حاضردر ترازنامه مالی سازمان، حسابی تحت عنوان ذخیره درمان وجود دارد و این اقدام یعنی جدا شدن صندوق درمان، تاکید مجددی بر این ماده قانونی بوده است. اینکه صندوق درمان جدا شود یعنی اینکه در حساب‌های درمان به صورت مشخص‌تری قید شود.»
وی ادامه داد: «در قانون تامین‌اجتماعی به صراحت آمده که مازاد درآمد سهم درمان سازمان تامین اجتماعی باید صرف مصارف درمان شود و در حساب جداگانه‌ای تحت عنوان ذخیره درمان نگهداری می‌شود.اینکه صندوق درمان مستقل و یا جدا شود مربوط به ورودی و خروجی‌های درمان است. یعنی سهم درمان از همان ابتدا از منابع کلی سازمان جدا شده و در ردیفی به اسم خود، ثبت شود.»
فضائلی گفت: «در حال حاضر با رویکردی که مطرح شده در واقع برای تامین‌اجتماعی این خط مشی تعیین شده که از این به بعد توسعه خدمات درمانی از طریق درمان غیرمستقیم باشد، مشروط به اینکه این رویکرد باید در خط مشی سازمان دیده شود تا در سال 95 در برنامه توسعه سازمان با محوریت درمان غیر مستقیم ملاک عمل قرار گیرد.»
رئیس گروه اقتصاد درمان سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: «رشد تعرفه‌های درمانی، رشد هزینه‌های درمان و تغییر کتاب ارزش نسبی خدمات در سال گذشته و بحث عوامل تاثیرگذار بر هزینه‌های درمان از جمله رشد بیماری‌های پرهزینه در جامعه به دلیل تغییر زندگی مردم و حتی شیوع بیماری‌های نوپدید همه دست به دست هم داده و هزینه‌ها سریع‌تراز منابع پیش‌بینی شده برای بیمه‌های درمانی افزایش پیدا کرده است.»
وی بیان کرد: «تامین‌اجتماعی صندوق بیمه‌گر است و منابع بیمه‌ای براساس رشد درآمد بیمه‌شدگان افزایش می‌یابد. هزینه‌های درمان به خصوص در شرایط موجود که بحث فقدان زیرساخت‌های خرید راهبردی از جمله پرونده الکترونیک، راهنماهای بالینی، نظام ارجاع و پزشک خانواده وجود دارد به شدت افزایش می‌یابد که بحث ورود بی‌رویه و بدون توجه به میزان هزینه اثربخشی تکنولوژی‌ها و داروهای گران قیمت باعث می‌شود که این وضعیت تشدید شود. در این شرایط، جدا شدن صندوق درمان نمی‌تواند راه حلی نهایی برای پایداری مالی صندوق‌های بیمه‌ای باشد. این موضوع از نظر شفاف شدن گردش وجوه اقدام خوبی است هر چند که از قبل هم وجود داشته است.»
فضائلی گفت: «اینکه حساب درمان جدا شود ممکن است به شفاف‌تر شدن جریان وجوه کمک کند. فزونی گرفتن رشد منابع سازمان نیاز به اقدام زیربنایی یعنی اصلاحات نظام سلامت از جمله استقرار سطح بندی خدمات ، نظام ارجاع، سازوکارهای مبتنی بر ارزیابی فناوری سلامت، تنظیم بازار سلامت و ... دارد که باید به آن توجه شود.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد