نجفی عرب، رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران:
تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند مانع از ورود واکسن کرونا به کشور شود
2 April 2020 ساعت: 18:4



رییس کمیسیون اقتصاد سلامت در خصوص اینکه در صورت دستیابی کشوری به واکسن کرونا آیا محدودیت‌های تحریم، می‌تواند مانع از رسیدن آن به ایران شود؟ گفت: در ابتدا باید در نظر داشت که تا دستیابی به واکسن حداقل چند ماه زمان نیاز خواهد بود و بسیاری از کشورها از چین گرفته تا استرالیا، کشورهایی در اروپا، آمریکا و گروه‌هایی در ایران در حال کار کردن روی آن هستند. باید دید که این تحقیقات چه زمانی به نتیجه خواهد رسید، با این وجود آمریکا امکان سنگ اندازی در این زمینه را نخواهد داشت و با زیرساخت‌های موجود در کشور، این واکسن به ایران خواهد رسید.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، محمود نجفی عرب گفت: بر خلاف ادعای آمریکایی‌ها که دارو در فهرست تحریم‌ها قرار ندارد، در عمل با توجه به دشواری انتقال پول و عدم همکاری بانک‌ها با ایران، خرید دارو از شرکت‌های خارجی و واردات آن به ایران دشوار شده است اما با این وجود با تلاش‌های صورت گرفته، راه‌هایی هرچند دشوار برای واردات دارو به کشور و تامین نیازهای مردم باز مانده است.

رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق تهران ادامه داد: در زمینه درمان بیماران مبتلا به کرونا نیز تلاش شده که نیازهای دارویی کشور تامین شود، در هفته‌های گذشته در قالب محموله‌های مختلف، دارو به کشور وارد شده و این تلاش ادامه دارد تا مشکل و محدودیتی به وجود نیاید.

وی در خصوص اینکه داروی ژاپنی مطرح شده در کمک به درمان کرونا، در صورت تایید نهایی چگونه به کشور خواهد رسید؟ افزود: در حالت کلی دو حالت در ارتباط با داروها وجود دارد. حالت نخست، نسخه انحصاری یک شرکت یا کشور برای یک دارو است که قاعدتا این شرکت تلاش می‌کند، اطلاعات آن درز نکند و این انحصار فروش را در اختیار خود نگه دارد اما در حالت دوم فرمول دارو از انحصار خارج می‌شود و هر کشوری توان استفاده از آن و تولید داخلی را خواهد داشت.

نجفی عرب گفت: در این رابطه نیز باید در ابتدا دید که میزان کمک قطعی این دارو به بیماران چه میزان خواهد بود و اگر موثر بودن آن تایید شود، امکان واردات وجود دارد و در این حوزه نگرانی نخواهیم داشت.

رییس کمیسیون اقتصاد سلامت در خصوص اینکه در صورت دستیابی کشوری به واکسن کرونا آیا محدودیت‌های تحریم، می‌تواند مانع از رسیدن آن به ایران شود؟ تصریح کرد: در ابتدا باید در نظر داشت که تا دستیابی به واکسن حداقل چند ماه زمان نیاز خواهد بود و بسیاری از کشورها از چین گرفته تا استرالیا، کشورهایی در اروپا، آمریکا و گروه‌هایی در ایران در حال کار کردن روی آن هستند. باید دید که این تحقیقات چه زمانی به نتیجه خواهد رسید.

وی در پایان اضافه کرد: در صورت رسیدن به واکسن چند ماه زمان نیاز است تا به تولید انبوه رسیده و در اختیار دیگر کشورها قرار گیرد. با این وجود آمریکا امکان سنگ اندازی در این زمینه را نخواهد داشت و با زیرساخت‌های موجود در کشور، این واکسن به ایران خواهد رسید.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد