نماینده تام‌الاختیار دانشگاه علوم پزشكي تهران در مجمع جهانی سلامت مطرح کرد
نشست مجمع جهانی سلامت، فرصتی برای ارتباط با شرکت‌های دارو و تجهیزات جهان
9 March 2019 ساعت: 16:3



نماینده تام‌الاختیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در مجمع جهانی سلامت گفت: «در شرایط تحریم ارتباط با صنعت جهان سخت است، اما میزبانی از نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت می‌تواند فرصتی باشد تا با مسئولان شرکت‌های بزرگ دارویی و تجهیزاتی ارتباط بگیریم.»
به گزارش سپید، علی جعفریان با بیان تاریخچه‌ای از پیمان M8 گفت: «در سال 2009 هشت دانشگاه و فرهنگستان گرد هم آمدند به محوریت دانشگاه و مجتمع بیمارستانی چریته «بیمارستانی بزرگ در برلین است»، تشکیل دادند که محوریت کارشان سلامت است.»
وی افزود: «این مجمع با هشت عضو فعالیتش را شروع کرد و امسال که دهمین سال آن بود به 25 عضو از 18 کشور رسیده است. این اعضا دانشگاه‌‌ها، فرهنگستان‌ها و موسسات آموزشی پژوهشی در حوزه سلامت هستند که موقعیت سیاسی ندارند و هر سال نشستی با عنوان مجمع جهانی سلامت برگزار می‌کنند. درواقع پیمان گروه 8 یک مجموعه آکادمیک است که برای ارتقای سلامت جهانی تلاش می‌کند؛ بنابراین با استفاده از آزادی‌‌های آکادمیک و فارغ از مرزبندی‌های سیاسی تصمیم‌گیری می‌کنند. میزبانی ما در کیش در سال 2019 هم علامت این است که با وجود مشکلات زیادی که در صحنه سیاسی برای ایران به وجود می‌آورند این مجمع به‌صورت مستقل تصمیم می‌گیرد.»
جعفریان با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 2017 پیشنهاد میزبانی از نشست منطقه‌ای را ارائه داد و مورد تصویب قرار گرفت، افزود: «در 10 دوره نشست این مجمع 50 وزیر، 11 برنده جایزه نوبل و روسا و معاونان صد شرکت بزرگ صنعتی و تجهیزات پزشکی و دارویی حضور داشته‌اند و با چنین ظرفیتی در کنار هم مسائل روز و افق آینده را بررسی می‌کنند.»
وی فرصت میزبانی از نشست منطقه‌ای را فرصتی فرا دانشگاهی و در سطح ملی دانست و گفت: «حدود 100 نفر از افراد سرشناس حوزه سلامت به‌عنوان سخنران از خارج دعوت دانشگاه را قبول کرده‌اند. نگاه ما در این نشست توجه به مسائل منطقه‌ای است و تم‌هایی که برای این نشست تعریف کرده‌ایم معطوف به مشکلات این منطقه است. ما در منطقه‌ای هستیم که بحران و جنگ زیاد است و بحث‌های مرتبط با آن مثل پناهندگان و جابجایی‌های محل زندگی در کشورهایی مثل سوریه، عراق و یمن پیامدهای منفی سلامت به دنبال دارد. تجمعات بزرگی مثل اربعین و حج در منطقه ما اتفاق می‌افتد و کمتر جایی در جهان روی می‌دهد که 20 میلیون نفر در یک دوره 10 روزه به یک شهر سفر کنند.»
رئیس هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت با بیان اینکه در این نشست فرصت ارتباط با دانشگاه‌های دیگر و صنایع وجود دارد، تصریح کرد: «البته در شرایط تحریم ارتباط با صنعت سخت است، اما در همین شرایط می‌توانیم با مسئولان شرکت‌های بزرگ دارویی و تجهیزاتی صحبت کنیم و ارتباط بگیریم؛ زیرا حضور بین‌المللی مقدمه‌ای است برای بین‌المللی شدن؛ این کار حضور دانشگاه را در این عرصه فراهم می‌کند و دانشگاه با ادامه این روند و شرکت در نشست‌های سالیانه برلین به‌عنوان دانشگاه شناخته‌شده بین‌المللی به جایگاهی بیش ازآنچه در منطقه خودمان شهرت دارد می‌رسد.»
رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه این حرکت، یک حرکت دانشگاهی است، گفت: «نهاد برگزارکننده یک‌ نهاد اجرایی نیست و جنس برنامه هم یک کنگره علمی نیست برای همین نیاز به اطلاع‌رسانی است تا همه نسبت به آورده‌های آن آگاه شوند. این نشست با حمایت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با کمک موسسه ملی تحقیقات سلامت برگزار خواهد شد.»
گفتنی است، هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت روزهای 9 و 10 اردیبهشت‌ماه 1398 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در جزیره کیش برگزار می‌شود. این اولین نشست منطقه‌ای در غرب آسیا و شمال آفریقا است که قرار است 700 شرکت‌کننده ازجمله 150 میهمان خارجی در آن حضور یابند.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد