رئیس انجمن آسم و آلرژی تشریح کرد
«آسم» در هاله‌ای از خرافات و گرانی کنترل بیماری
29 April 2017 ساعت: 18:4



رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران با اشاره به برخی خرافات نادرست درباره کنترل و درمان آسم و آلرژی گفت: «مسائلی مانند دود کردن فضولات حیوانات برای درمان آسم کاملا نادرست است و چنین خرافاتی به اسم طب سنتی اصلا درست نیست.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا مصطفی معین در نشست خبری بیستمین همایش روز جهانی آسم و آلرژی با بیان اینکه شعار امسال سازمان بهداشت جهانی برای این روز «هوای بهتر، تنفس بهتر» است، گفت: «این شعار نشان می‌دهد که مسئله هوا و بیماری‌های تنفسی از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که سومین علت مرگ و میر در سطح جهان مربوط به بیماری‌های تنفسی است.» وی دو عامل آلودگی هوا در سطح شهرها و محیط کار و زندگی و تغییرات آب و هوایی در سطح جهانی را در بروز بیماری‌های مزمن تنفسی موثر دانست و گفت: «افزایش رطوبت در زمین منجر به افزایش قارچ‌ها و عفونت‌های میکروبی می‌شود، ادامه داد: «در عین حال خشکسالی هم منجر به افزایش گرده افشانی و آلودگی شده و در نتیجه آسم و آلرژی نیز افزایش می‌یابد. حتی ریزگردهایی که چندین سال است در کشور ما وجود دارد و 20 استان کشور را درگیر کرده در این زمینه موثرند. البته سایر کشورهای مجاور ما نیز با این پدیده مواجهند و همه این موضوعات می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های مزمن تنفسی شود.»
معین با بیان اینکه در دنیا 1 و نیم میلیارد انسان دچار آلرژی‌ها و بیماری‌های مزمن تنفسی هستند، گفت: «320 میلیون نفر از آنها مبتلا به آسم، 210 میلیون نفر مبتلا به بیماری‌های مزمن تنفسی و 100 میلیون نفر مبتلا به آلرژی‌های تنفسی در خواب هستند. باید توجه کرد که این بیماری‌ها سالانه در جهان چهار میلیون تلفات می‌دهد و شیوع آن در کشورهای در حال توسعه رو به افزایش است.» وی با بیان اینکه هدف اصلی در کنترل و درمان بیماری‌هایی مانند آسم باید پیشگیری از طریق بالا بردن سطح آگاهی عمومی باشد، گفت: «همچنین باید به رژیم‌های غذایی توجه کرد و کمتر از فست فودها استفاده کرد. همچنین تحرک و مبارزه با چاقی از جمله مهم‌ترین اقدامات در جهت پیشگیری از بروز آسم است.»
رئیس بیستمین کنگره آسم و آلرژی با تاکید بر لزوم آموزش به مردم و بیماران در زمینه بیماری‌های تنفسی مانند آسم، گفت: «در این راستا طی چند سال گذشته کمیته کشوری آسم و بیماری‌های تنفسی راهنمای ملی پیشگیری، تشخیص و درمان آسم را به چاپ رساند که در سال 94 بازنگری شد و در سطح گسترده‌ای منتشر شده است.»
معین با اشاره به هزینه‌بر بودن درمان و کنترل آسم گفت: «آسم بیماری گرانی است و شبکه‌سازی و همکاری میان وزارت بهداشت، کمیته کشوری پیشگیری از آسم و انجمن‌های مربوطه می‌تواند منجر به کنترل این بیماری شود تا اهداف ملی آن محقق شود. بنابراین باید توجه کرد هزینه‌های کنترل و درمان آسم و آلرژی بالاست. به طوری‌که در هفت سال گذشته در یک بررسی مشخص شد که سالانه بیماران مبتلا به آسم و آلرژی بین 700 هزار تومان تا یک و نیم میلیون تومان برای درمان‌شان هزینه می‌کنند. حال باید توجه کرد که هزینه‌های غیر مستقیم این بیماری بیش از هزینه‌های مستقیم آن است. در مطالعه دیگری که چند سال پیش انجام شد مشخص شد که هزینه‌ای که برای درمان بیماران مبتلا به آسم به کشور تحمیل می‌شود، سالانه 8000 میلیارد تومان است. بنابراین بیمه‌ها باید درمان این بیماری را به خوبی تحت پوشش قرار دهند تا هزینه‌هایش برای بیماران کمرشکن نباشد.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد