پزشکان احساس بن‌بست کنند، مجبور به مداخله می‌شوند
28 June 2016 ساعت: 11:6



رئیس کمیته اخلاق سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با سپیدآنلاین در خصوص نحوه مدیریت مداخلات در گروه‌های مختلف پزشکی، گفت: «رویکردها در این زمینه باید کاملا منطقی باشد. به نحوی که افرادی که می‌توانند با یک آموزش حرفه‌ای به سطح قابل قبولی از مهارت برسند و مداخلات را انجام دهند، این اجازه را داشته باشند تا آنها نیز در فعالیت حرفه‌ای خود احساس بن‌بست نکنند.»
احسان شمسی گوشکی ادامه داد: «اگر شرایطی ایجاد کنیم که گروهی از پزشکان احساس کنند در یک بن‌بست حرفه‌ای قرار گرفتند و به رسمیت شناخته نمی‌شوند یا توسط همه گروه‌های تخصصی به نوعی رانده می‌شوند و اجازه فعالیت به صورت رسمی به آنها داده نمی‌شود، نباید منتظر باشیم آنها نیز به راحتی این تصمیمات را بپذیرند. باید راه‌ها را باز کنیم. مثلا اگر دوره‌های کوتاه مدتی به صورت رسمی قابل تعریف است که افراد بتوانند مداخلات با ریسک پایین انجام دهند، باید پیش‌بینی شود.»
وی با تاکیدبر اینکه برگزاری این دوره‌ها به لحاظ اخلاق پزشکی هیچ مشکلی ندارد، تصریح کرد: «اصل بر این است که پزشک مهارت لازم را داشته باشد. البته این دوره‌ها هم باید رسمی باشند. نگرانی‌ها دقیقا همین‌جایی است که دوره‌های غیر رسمی با اسامی پر طمطراق اما با محتوای غیرقابل قبول به دلیل همین بن‌بست‌هایی که وجود داشته ایجاد و باعث سوء تفاهم شده است. به نظر می‌رسد وزارت بهداشت می‌تواند با ایجاد جو همدلی که در نهایت به نفع مردم و خود حرفه‌مندان است به ایجاد چنین فضایی کمک کند. کمااینکه این دوره‌های کوتاه مدت می‌تواند در دانشگاه‌های علوم پزشکی اجرا شود تا گروه‌های مشکل‌دار را از بن‌بست‌های حرفه‌ای خارج کنیم و به آنها هم اجازه دهیم توانمندی‌هایی برای خود ایجاد کنند.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد