افزایش تقاضای القایی در برخی خدمات غیرقابل کتمان است
25 March 2016 ساعت: 12:3



قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگوی اختصاصی با سپیدآنلاین ضمن رد فرضیه گسترش تقاضای القایی در مورد همه خدمات سلامت در طرح تحول نظام سلامت، گفت: «در بعضی از اعمال خاص ما این مساله را کتمان نمی‌کنیم و ممکن است به دلیل برخی مشکلات که در سیستم خودمان وجود دارد، یا به دلیل برخی مشکلات کسانی که با مبانی طرح مخالفت دارند، اتفاق افتاده باشد.»
ایرج حریرچی با بیان اینکه تا پیش از اجرای طرح تحول، انجام سی‌تی اسکن به بیرون از مرکز هدایت می‌شد، تصریح کرد: «اما مسئول ما امروز می‌بیند که اگر هم بخواهد انجام سی‌تی اسکن را به بیرون هدایت کند، باید خودش آن را رهبری و هزینه‌هایش را تامین کند، لذا اقدام به تعمیر و راه‌اندازی بخش سی‌تی‌اسکن خود می‌کند.»
وی با تاکیدبر اینکه استفاده از داروهای پرمصرف، آلموبین و آی‌جی‌آی‌بی به طور معنی‌داری در خیلی از بیمارستان‌ها با برنامه‌های خاص کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: «در مورد برخی اعمال خاص نیز سقف گذاشته شده است. برنامه‌ای که در طرح تحول سلامت ابلاغ شده، این بوده که مراکز درمانی مثلا در مورد تعویض مفصل زانو و مفصل هیپ، از سقفی که سال گذشته به کار می‌بردند، تجاوز نکرده و اقدامات دیگر را با نظر شورایی انجام دهند. در تعداد قابل توجهی از بیمارستان‌ها این دستورالعمل انجام شده و در تعدادی از بیمارستان‌ها نیز از این تخطی شده است. اما حجم کارهایی که به طور خاص گران هستند و موجب افزایش هزینه‌ها می‌شوند، کمتر از 2 یا 3 دهم درصد خدماتی است که ارائه شده است.»
حریرچی اضافه کرد: «وقتی در مورد کل عملکرد بستری کشور قضاوت می‌کنیم، در مورد عملی که 5 صدم درصد یا نیم درصد اعمال را تشکیل می‌دهد و افزایش 30 درصدی داشته، نمی‌توانیم بگوییم همه اعمال افزایش داشته است. مثلا عمل کاتاراکت در کشور ما با درصد بالایی نسبت به کشورهای دیگر در بخش دولتی و خصوصی انجام می‌شد. هزینه عمده تجهیزاتی این عمل را لنز تشکیل می‌داده که قریب به 50 درصد قیمت لنز کاهش پیدا کرده است. عمل کاتاراکت هم 8 درصد اعمال جراحی کشور را تشکیل می‌دهد. پس تاثیر زیادی می‌گذارد.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد