سواد سلامت روان جامعه پایین است
18 March 2016 ساعت: 16:3



معاون اجرایی دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در گفت‌وگوی اختصاصی با سپیدآنلاین ضمن انتقاد از اینکه متاسفانه دانش یا سواد سلامت روان در جامعه ما خیلی بالا نیست، گفت: «وقتی صحبت از آنفلوآنزا و دیابت می‌کنیم، می‌بینیم که دانش مردم در این زمینه در مقایسه با بیماری‌های روانپزشکی بیشتر است.»
علی اسدی با بیان اینکه سال‌ها در زمینه بیماری‌های آنفلوآنزا و دیابت فرهنگ‌سازی صورت گرفته است، تصریح کرد: «از آنجاکه مباحث سلامت روان مربوط به درون افراد است، مردم کمتر با آن برخورد کرده و بنابراین آگاهی کمتری در این زمینه دارند. مردم حتی گاهی از روی عدم آگاهی ممکن است باعث تشدید برخی رفتارهای نادرست شوند. مثلا کسی را که درنظافت خانه وسواس دارد، به خاطر شست‌وشوی زیاد تشویق کنند.» وی یکی از مهمترین اهداف وزارت بهداشت را ارتقای سواد سلامت روان جامعه عنوان و خاطرنشان کرد: «در این راستا بسته‌هایی پیش‌بینی شده که البته تحقق آن زمان‌بر است.»
اسدی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: «برخلاف تصور جامعه، میزان خشونت‌های خیابانی در افرادی که بیماری روانی دارند، الزاما بالاتر از افرادی عادی نیست و هیچ مرجع علمی این را تایید نمی‌کند که خشونت در کسی که مشکل روانی دارد، نهادینه شده باشد.»
وی با اشاره به فلسفه ایجاد کلینیک‌های خشم، گفت: «بروز خشونت، ناشی از واکنش‌های هیجانی و رفتارهای تکانشی مقطعی انسان‌ها درموقعیت‌های خاص است که به صورت مقطعی ایجاد می‌شود و باید مدیریت شود. این مدیریت در کلینیک‌های خشم، آموزش داده می‌شود. درواقع کلینیک خشم برای بیماران ساخته نشده است. بلکه یک آموزش روانی است که نیاز است جامعه آن را بیاموزد.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد