آن‌قدر باید بر طبل کمبود بودجه بکوبیم تا این مساله حل شود
26 February 2016 ساعت: 18:2



همایش بررسی راهکارهای دستیابی به مرجعیت علمی و پژوهشی درحالی در دانشگاه علوم پزشکی تهران و با حضور پژوهشگران نخبه حوزه پزشکی کشور برگزار شد که یکی از انتقادات حاضران در مراسم، عدم توجه برنامه‌ریزان همایش به مقوله علوم پایه بود. مساله‌ای که قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در گفت‌وگو با سپیدآنلاین آن را نپذیرفت و گفت: «دقیقا 55 درصد این گروه 300 نفره از بخش علوم پایه دعوت شده بودند. ما هم به این افراد جایزه‌ای می‌دهیم که بتوانند پژوهش خود را با سرعت بیشتری به انجام برسانند.»
انتقاد دیگر قریب به اتفاق حاضران، عدم تخصیص بودجه مناسب به بخش پژوهش بود که شاهین آخوندزاده در این خصوص گفت: «آن‌قدر باید بر طبل کمبود بودجه بکوبیم تا این مساله حل شود. کمااینکه هم‌اکنون نیز این مساله به یاری خدا به مراحل امیدبخشی رسیده و سال آینده رقم آن از نیم درصد از بودجه کشور به یک درصد در تحقیقات افزایش پیدا کرده است. درواقع با این اتفاق بودجه پژوهش کشور دوبرابر شده است.»
وی ضمن اشاره به حضور وزیر امور خارجه، وزیر بهداشت و معاون سازمان انرژی اتمی در این همایش، تصریح کرد: «خواست ما در این همایش بیان این نکته بود که برای دست‌یابی سریعتر به مرجعیت علمی، نیازبه به تعاملات بین‌المللی داریم. لذا دانشمندان کشور ما نیازمند مراوده و تعامل با دانشمندان سایر کشورها هستند تا از این طریق بهتر بتوانیم خود را نشان دهیم. ما باید از طریق دیپلماسی علم در دنیا نفوذ کنیم که این جمعیت، توان این کار را دارد. بنابراین دولت و نظام باید به ما کمک کنند.» آخوندزاده افزود: «در کنار همه این موارد، در این همایش ما به معیارهای مرجعیت علمی نگاه و به اینکه در کدام موقعیت‌ها نیازمند کار بیشتر هستیم، توجه کردیم. در حقیقت این همایش درد دلی ازسوی عصاره نخبگان علمی کشور با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد