فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران:
به‌دلیل تراکم جمعیت و افزایش ترددهادر اواخر اسفند، کووید۱۹پس‌از نهفتگی درحال بروز و افزایش است
29 March 2020 ساعت: 02:3



فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران با اشاره به افزایش مبتلایان کووید ۱۹ طی روزهای اخیر، اظهار کرد: به دلیل تراکم جمعیت و افزایش ترددها در هفته‌های واپسین اسفند ۹۸، این بیماری پس از دوره نهفتگی در حال بروز و رو به افزایش است.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی ادامه داد: آمار رو به افزایش مبتلایان نتیجه ترددهای غیر ضروری در سطح شهر و جدی نگرفتن توصیه‌هاست.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران با تاکید بر این‌که پیشتر نیز هشدارهای لازم داده شده بود و این آمار به هیچ عنوان دور از انتظار نیست، عنوان کرد: تا زمانی‌که موارد جدید در کشور گزارش شود، در دوره تب اپیدمی قرار داریم و صرفا زمانی که موارد جدید مشاهده نشود می‌توانیم اعلام کنیم تراز کرونا منفی شده است.
زالی ادامه داد: تا زمانی که موارد جدید ابتلا اعلام می‌شود، با رشد ویروس کووید ۱۹ روبه‌رو خواهیم بود. وی با اشاره به درصد مرگ و میر در زنان و مردان بر اثر ابتلا به کرونا، گفت: بر اساس الگوهای کشوری میزان مرگ و میر و ابتلاء در مردان بالاتر است به نحوی که آقایان ۶۴ درصد از مبتلایان و فوت‌شدگان را به خود اختصاص داده‌اند.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران با اشاره به احتمال ماندگاری ویروس کووید ۱۹ در هوا، خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات جهانی هنوز هیچ یافته و مستنداتی بر تایید این که ویروس کووید ۱۹ می‌تواند از راه هوا منتقل شود و یا در هوا زنده بماند وجود ندارد. بنابراین، این موضوع بر قوت خود باقی است که ویروس کرونا از طریق قطرات تنفسی به افراد منتقل می‌شود.
زالی با بیان این‌که ویروس کرونا از چگالی و وزن بالایی برخوردار است، توضیح داد: این موضوع امکان غوطه‌وری این ویروس را در هوا خیلی خیلی کاهش می‌دهد، بنابراین به دلیل نیروی جاذبه بدیهی است که بر روی زمین و سطوح قرار گیرد. وی تاکید کرد: شایع‌ترین راه‌های انتقال ویروس کرونا از طریق قطرات و ترشحات تنفسی است.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران با بیان این‌که، در برخی از بیمارستان‌ها و مراکز خصوصی داروهایی با هزینه‌های بسیار بالا برای بیماران تجویز شده، اظهار کرد: با توجه به مشارکت‌های بسیار خوب بخش خصوصی، ولی عمده بیماران مبتلا به کرونا در بخش‌های دانشگاهی و دولتی بستری و درمان می‌شوند.
زالی ادامه داد: در موارد بسیار اندکی بیماران با مواردی نظیر تجویز داروهای گران‌قیمت مواجه می‌شوند، ولی مراکز درمانی مجاز به تجویز این داروها هستند که در پروتکل‌های ملی درمان کرونا گنجانده شود. وی در ادامه از تحقیقات گسترده بر داروهای ضد ویروس برای درمان کرونا در کشور خبر داد و گفت: به محض اعلام نتایج اثرگذاری بالینی این داروها بر درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در پروتکل‌های ملی گنجانده خواهند شد.
وی ضمن قدردانی از زحمات و همکاری نیروهای بسیج، سپاه و بسیج جامعه پزشکی از ابتدای شیوع کرونا، اظهار کرد: امروز روز قدردانی از تلاش‌های تمامی دریادلانی است که سلحشورانه و دلاورانه در کنار مردم خدمات ارائه می‌دهند.
زالی تاکید کرد: یکی از نهادهایی که از روزهای آغازین شیوع کرونا و شکل‌گیری ستاد مدیریت بیماری کرونا، به سرعت، کارا و نگاهی مسئولانه در کنار کادر درمان و بهداشت، خدمات ارائه داد، نیروهای سپاه پاسداران و نیروهای سپاه حضرت سیدالشهداء(ع) بودند که این مهم شایسته قدردانی است.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران با بیان این‌که تا به امروز نیروهای سپاه از هیچ خدمت لجستیکی و تجهیزاتی فروگذار نبوده‌اند، از استمرار این خدمات ارزشمند پیشتازانه در قالب حرکتی بزرگ و ملی با عنوان تحقق بسیج ملی غربالگری خبر داد. وی توضیح داد: با اجرای این طرح ملی در راستای آموزش، ارتقاء بهداشت، بیماریابی، قرنطینه بیماران مشکوک، فعالیت‌های مستمر در کنار کادر درمانی و بهداشتی، شاهد همگرایی خواهیم بود.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد