سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالات سپیدآنلاین:
بیمارستان‌ها مبتلایان را رایگان درمان کنند، از جیب خود خرج کرده‌اند/ مصرف کلروکین مطلقا باعث پیشگیری از کووید۱۹ نمی‌شود
27 March 2020 ساعت: 17:3



سخنگوی وزارت بهداشت در ویدئوکنفرانس خبری این وزارذتخانه در پاسخ به سوالات خبرنگار سپیدآنلاین درخصوص هزینه‌های درمان کووید19 و تاثیرگذاری مصرف کلروکین و آزیترومایسین در پیشگیری از ابتلا به کرونا توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش خبرنگار سپیدآنلاین، کیانوش جهانپور در پاسخ به این سوال که شما روز گذشته گفتید هزینه درمان بیماران کووید ۱۹ رایگان نیست و براساس تعرفه بیمارستان‌ها است، ولی از ابتدای شیوع این بیماری مسئولین کشور با جدیت خبر از رایگان بودن درمان مبتلایان می‌دادند؛ گفت: هزینه تعداد معدودی از بیماران کرونایی در روزهای اول، شاید به این شکل که شما اشاره کردید، بوده است ولی قاعدتا در ابتلا به یک بیماری که مثل هر بیماری دیگری است، نمی‌توانیم سیاست تشویقی در نظر بگیریم و بگوییم که درمان رایگان است تا افراد تلاش کنند بیمار و بستری شوند. این مساله با اقتصاد سلامت قرابت ندارد.
وی افزود: غیر از اقدامات خاص و ویژه تشخیصی درمانی که انجام می‌شود و اصلی‌ترین آن تست پی‌سی‌آر است و رایگان است، مابقی پروسه درمان طبق تعرفه است. چون اقدامات دیگر جنرال است مانند هتلینگ و برخی داروها که مربوط به کووید ۱۹ نیست ولی با تشخیص پزشک برای بیمار تجویز می‌شود، اما اینکه میگویید در بیمارستانی فرانشیز دریافت نمی‌کرده‌اند، طبیعتا آنها از جیب بیمارستان هزینه کرده‌اند و از این به بعد این کار را نخواهند کرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه شایعه‌ای در فضای مجازی منتشر شده که مصرف کلروکین و آزیترومایسین می‌تواند منجر به پیشگیری از ابتلا به کووید۱۹ شود. اظهار داشت: هیچ دارویی به‌عنوان پروفیلاکسی(پیشگیری) برای این بیماری تجویز نمی‌شود. وقتی فرد بیماری ندارد و به‌صورت متناوب این داروها را مصرف کند با عوارض چشمگیر کبدی و حتی آریتمی مواجه می‌شود و بدون تردید مصرف بدون تجویز این داروها موارد مرگ ناگهانی در دنیا داده و در کشور ما هم می‌تواند بدهد. ما جدا از جامعه جهانی نیستیم؛ لذا هیچ توصیه‌ای برای مصرف آنها برای پیشگیری نداریم.
جهانپور ادامه داد: البته اگر در مواردی افراد از چای و انواع دمنوش‌ها برای پیشگیری استفاده می‌کنند، ما در آن خصوص نظری نمی‌دهیم و چیزی برای رد یا اثبات آن در دست نداریم، اما قطعا درمورد دارویی مثل کلروکین که برای مصرف، به پیگیری کبدی، معاینه چشم و حتی در هنگام تجویز به نوار قلب نیاز هست، اینگونه نیست.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ملاحظات و فعل و انفعالات دارویی کلروکین با بسیاری از داروها زیاد است به‌خصوص با بعضی از آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای ضداستفراغ و با وجود این حساسیت‌ها قاعدتا معقول نیست که یک فرد سالم برای پیشگیری مبادرت به مصرف چنین دارویی کند. هرچند که این دارو در کشور ما فراوان است و ما ماده موثر این دارو را خودمان تولید می‌کنیم و واقعا بیش از هر جای دنیا امروز در کشور ما این دارو در دسترس است و کمترین قیمت این دارو امروز در ایران است، ولی این دلیل نمی‌شود که ما خودتجویزی و مصرف خودسرانه این دارو را داشته باشیم.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد