سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس:
برخورد با تخلفات و قصور پزشکی در اجرا ایراد دارد
18 December 2015 ساعت: 15:12



محمدعلی اسفنانی با اشاره به تلاش دکتر هاشمی برای کاهش قصور و تخلفات پزشکی ، تصریح کرد:« ما از لحاظ قانونی محدودیتی نداریم و قوانین ما بازدارندگی لازم را دارد. چنانچه در قانون مجازات اسلامی، درباره مجازات افرادی که در حوزه سلامت، در بحث دارو و درمان و همچنین خوراکی و لوازم آرایشی خلاف می‌کنند، تا حد اعدام هم مجازات در نظر گرفته‌شده است. پس مشکل اساسی در بعد اجرایی است و نه خلا قانونی.»
طی روزهای اخیر اخبار بسیاری در رابطه با قصور و یا تخلفات پزشکی در رسانه‌ها منعکس شد، تا جایی‌که برخی از آن به عنوان انحطاط اخلاقی در جامعه یاد کردند، فارغ از قضیه صحت یا سقم این اخبار، مردم از آن نگرانند که این‌همه بداخلاقی برخورد بازدارنده‌ ندارد. در این زمینه محمدعلی اسفنانی، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس به سپیدآنلاین گفت: «شاید مهمترین اشکال موجود در کشور این باشد که بر خلاف ادعاهای فراوان برای جان آدمی ارزش بسیاری قائل نمی‌شوند. به عبارتی کشته شدن انسان در کشور ما به علل مختلف رو روال به حساب می‌آید.»
وی در ادامه تصریح کرد:« در حوزه سلامت گاه بیمار وارد بیمارستان می‌شود و به دلیل بی‌توجهی پزشک یا مصرف دارویی آسیب می‌بیند و حتی گاه این مسائل موجب مرگ بیمار می‌‌شود اما وقتی به سازمان نظام پزشکی و نحوه برخورد با جرائم پزشکان نگاه می‌کنید، این اتفاق را عادی تلقی کرده‌اند.»
اسفنانی با بیان اینکه البته خود این موضوع که مجموعه‌ای از پزشکان و فعالان حوزه سلامت بر این پرونده‌ها و جرائم نظارت دارد، سئوالاتی را ایجاد می‌کند، گفت:« به نظر من وقتی پزشکانی برای بررسی چنین اتفاقاتی انتخاب می‌شوند تا همکاران خود را محاکمه کند، اشتباه است. در چنین شرایطی طبیعی است برخی با مصلحت و اغماض به این مسئله نگاه می‌کند، چون شاید سال آینده این افراد انتخاب نشوند و آن که در مظان اتهام است، سال آینده در جایگاه مقابل قرار گیرد. بنابراین نیاز است، در این حوزه به جان انسان‌ها بیشتر توجه شود.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد