انتقاد دبیر علمی اولین کنگره بین‌المللی داروسازی نوین:
صنعت تولید و توزیع دارو در کشور به‌روز نیست
3 December 2017 ساعت: 15:12



دبیر علمی اولین کنگره بین‌المللی داروسازی نوین درباره وضعیت صنعت تولید و توزیع داروسازی گفت: «متاسفانه واقعیت این است که صنعت تولید و توزیع دارو در کشور به‌روز نیست.»
به گزارش خبرنگار سپیدآنلاین، سیدفرشاد حسینی‌شیرازی افزود: «در حال حاضر وضعیت برگزاری همایش‌ها در کشور خوب است منتها مسیر کلی داروسازی جهان به سمتی می‌رود که کمتر همایشی وجود دارد که داروسازی کشور را در این مسیر بیندازد.» رئیس مرکز تحقیقات داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: «اکثر همایش‌ها به صورت سنتی، تنها منتظر هستند تا محققین بیایند و کارهای جدید خود را در همایش‌هایشان ارائه دهند.» حسینی‌شیرازی درباره محورهای این همایش گفت: «در این همایش، 12 محور اصلی وجود دارد که قرار است هر ساله به‌روزرسانی‌های مربوط به آن ارائه شود. در اولین دوره این کنگره دستاوردهای به‌روز داروسازی را در ده سال اخیر ارائه خواهیم دارد و بعد از آن تنها اطلاعات به‌روز سالانه ارائه خواهد شد. محورها در چهار حوزه صنعت و توزیع، داروخانه‌های شهری، داروسازی بالینی و بیمارستانی، پدیده‌های جدید داروسازی مانند سلول‌درمانی و داروسازی نوین انتخاب شده‌اند.»
دبیر علمی اولین کنگره بین‌المللی داروسازی نوین گفت: «این همایش علاوه بر اینکه مانند همایش‌های دیگر به دنبال این است ارائه اتفاقات داخلی کشور است، برای خود رسالتی تعیین کرده تا هر آنچه سالانه ارائه می‌دهد،آن را به‌روز کند.» وی درباره نام‌گذاری این همایش اظهار داشت: «این کنگره به دلیل اینکه بین‌المللی است و محققان خارجی با ما همکاری عملی دارند، نیاز به یک نام بین‌الملل داشت. بنابراین ما نام این کنگره را داروسازی نوین انتخاب کردیم تا هم بیانگر اهداف و رسالت آن، یعنی آنچه در داروسازی به‌روز شده و بهنگام است و هم با معادل انگلیسی آن همراه باشد.»
حسینی‌شیرازی درباره وضعیت صنعت تولید و توزیع داروسازی گفت: «واقعیت این است که صنعت تولید و توزیع کشور به‌روز نیست. در بسیاری از کشورهای دنیا، کارخانه‌های تولید آنها رباتیک است و از زمان ورود مواد اولیه تا تولید نهایی دارو، ربات‌ها کار می‌کنند درحالی‌که صنعت تولید ما هنوز هم به شیوه 30 سال قبل، دارو تولید می‌کند.»
رئیس مرکز تحقیقات داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه وضعیت صنعت توزیع کشور نیز نیازمند به‌روزرسانی است، افزود: «سیستم‌های متفاوتی در توزیع دارو چه در سطح کلی و چه جزئی وجود دارد. به‌عنوان مثال در داروخانه‌ها نیازی نیست که داروساز داروهای گران‌قیمت و حساس را در انبار نگه دارد. در سیستم‌های اخیر، داروخانه انبار کوچکی دارد و اگر دارویی در داروخانه نبود، داروساز به شرکت توزیع خود، درخواست اینترنتی داده و حداکثر تا نیم ساعت، دارو به دست داروساز می‌رسد. این نوع سیستم‌ها می‌تواند اقتصاد دارو را متحول کند.»
وی با تاکید بر اینکه این همایش‌ها می‌توانند بستری برای گفت‌و‌گو را باز کنند، گفت: «در این همایش از استادان دانشگاه‌ها، فعالان صنعت به‌خصوص تولیدکنندگان بزرگ دارویی کشور، مسئولین وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و معاونت‌های غذای و دارو دانشگاه‌ها دعوت شده تا در پنل‌های تخصصی درباره مسائل مختلف به گفت‌و‌گو بپردازند.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد