مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه روغن پالم درجهبندی ندارد، گفت: «در صنایع غذایی به تناسب مورد مصرفی از انواع مختلف روغن پالم استفاده میشود.»
به گزارش سپید به نقل از سازمان غذا و دارو، وحید مفید با اشاره به اینکه نسبت کلی مصرف پالم به کل روغن مصرفی بین 30 تا 40 درصد است، اظهار کرد: «از مجموع 210 میلیون تن روغن مصرفی در دنیا 60 تا 70 میلیون تن روغن پالم است.» وی با اشاره به اینکه مصرف روغن پالم در یک دوره افزایش یافت، تصریح کرد: «بر اساس تصمیمی که در شورای عالی سلامت گرفته شد، نظرات کارشناسی به این نتیجه رسید که نسبت پالم به کل روغن مصرفی کشور به حدود 30 درصد کاهش یابد.» مفید افزود: «در سازمان غذا و دارو نسبت مصرف روغن پالم را به کل روغن مصرفی بر مبنای 30 درصد تنظیم و کنترل میکنیم.» وی با بیان اینکه روغن پالم در فرمولاسیون بسیاری از روغنها مثل سرخکردنی، مینارین (خامه گیاهی) و روغنهای نیمه جامد وجود دارد، تصریح کرد: «در حال حاضر میزان مصرف روغن پالم در کشور روند طبیعی دارد. البته واردات پالم امسال به دلیل محدودیت تخصیص ارز کند شده بود که رفع شد.»
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با رد وجود روغنهای درجهدو و سه پالم، گفت: «روغن پالم چند نوع است که به تناسب فراورده مدنظر انتخاب میشود، بهعنوان مثال در روکش بستنی باید از روغن با درصد اشباع بالا استفاده شود.» مفید با تاکید بر اینکه سلامت مواد غذایی فله مورد تائید سازمان غذا و دارو نیست، افزود: «در کارخانههای صنعتی انواع روغن وارداتی پالم را با توجه به نوع فرمولاسیون و به نسبت مناسب استفاده میکنند و در آزمایشگاه درصد اشباع و ترانس روغن قابل تنظیم و کنترل است. درحالیکه در کارگاههای زیرزمینی این انتخاب وجود ندارد و ممکن است برای یک فراورده از نوع نامناسب پالم استفاده شود چراکه امکان آزمایش و جداسازی وجود ندارند؛ بنابراین به مردم توصیه میکنیم محصولات غذایی فله را خریداری نکنند.»
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه روغن پالم درجهبندی ندارد، گفت: «در صنایع غذایی به تناسب مورد مصرفی از انواع مختلف روغن پالم استفاده میشود.»
به گزارش سپید به نقل از سازمان غذا و دارو، وحید مفید با اشاره به اینکه نسبت کلی مصرف پالم به کل روغن مصرفی بین 30 تا 40 درصد است، اظهار کرد: «از مجموع 210 میلیون تن روغن مصرفی در دنیا 60 تا 70 میلیون تن روغن پالم است.» وی با اشاره به اینکه مصرف روغن پالم در یک دوره افزایش یافت، تصریح کرد: «بر اساس تصمیمی که در شورای عالی سلامت گرفته شد، نظرات کارشناسی به این نتیجه رسید که نسبت پالم به کل روغن مصرفی کشور به حدود 30 درصد کاهش یابد.» مفید افزود: «در سازمان غذا و دارو نسبت مصرف روغن پالم را به کل روغن مصرفی بر مبنای 30 درصد تنظیم و کنترل میکنیم.» وی با بیان اینکه روغن پالم در فرمولاسیون بسیاری از روغنها مثل سرخکردنی، مینارین (خامه گیاهی) و روغنهای نیمه جامد وجود دارد، تصریح کرد: «در حال حاضر میزان مصرف روغن پالم در کشور روند طبیعی دارد. البته واردات پالم امسال به دلیل محدودیت تخصیص ارز کند شده بود که رفع شد.»
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با رد وجود روغنهای درجهدو و سه پالم، گفت: «روغن پالم چند نوع است که به تناسب فراورده مدنظر انتخاب میشود، بهعنوان مثال در روکش بستنی باید از روغن با درصد اشباع بالا استفاده شود.» مفید با تاکید بر اینکه سلامت مواد غذایی فله مورد تائید سازمان غذا و دارو نیست، افزود: «در کارخانههای صنعتی انواع روغن وارداتی پالم را با توجه به نوع فرمولاسیون و به نسبت مناسب استفاده میکنند و در آزمایشگاه درصد اشباع و ترانس روغن قابل تنظیم و کنترل است. درحالیکه در کارگاههای زیرزمینی این انتخاب وجود ندارد و ممکن است برای یک فراورده از نوع نامناسب پالم استفاده شود چراکه امکان آزمایش و جداسازی وجود ندارند؛ بنابراین به مردم توصیه میکنیم محصولات غذایی فله را خریداری نکنند.»