نتایج یک مطالعه بزرگ نشان میدهد افراد میانسال و مسن که تغذیه بهتری دارند طول عمر بیشتری هم خواهند داشت. محققان دانشگاه هاروارد آمریکا عنوان میکنند تغییرات مداوم رژیم غذایی حتی در اواخر زندگی هم ممکن است موجب افزایش طول عمر افراد شود.
مرسدس سوتوس پریتو، سرپرست تیم تحقیق، میگوید: «پیام اصلی مطالعه ما این است که هیچ وقت برای بهبود کیفیت رژیم غذایی دیر نیست. اکثر شرکت کنندگان مطالعه ما افراد ۶۰ سال و بالاتر بودند.» یافتهها مبتنی بر حدود ۷۴ هزار متخصص سلامت در آمریکا بود که در دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ تحت مطالعه قرار گرفتند. بین سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۱۰، حدود ۱۰ هزار نفر از این شرکتکنندگان فوت کردند. آنها بعد از مطالعه این افراد دریافتند کسانی که رژیم غذاییشان را بهتر کرده بودند یعنی میوه و سبزیجات و غلات کامل را به رژیمشان افزوده بودند، در مقایسه با افرادی که رژیم غذاییشان ثابت مانده بود، کمتر در معرض مرگ زودهنگام بودند. در مجموع مشخص شد ۲۰ درصد بهبود در کیفیت رژیم غذایی با ۸ تا ۱۷ درصد کاهش ریسک مرگ زودهنگام به هر علتی مرتبط بود. همچنین کاهش مشابه در مورد ریسک مرگ ناشی از بیماری قلبی یا سکته هم مشاهده شد.
HealthDay