معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر بار میکروبی بالای شیرهای سنتی از احتمال وجود تب مالت در بستنیهای سنتی و دستگاهی خبر داد. مهران ولایی گفت: «برخلاف تصور عموم افراد، این گروه از لبنیات در واقع همان شیرهای مرجوعی کارخانهها است که به علت داشتن بار میکروبی بسیار بالا و غیرقابل میکروب زدایی بازگشت داده شده و به عنوان شیر سنتی به بازارها عرضه میشود.»
وی با بیان اینکه اغلب بستنیهای سنتی، قیفی و باز از شیرهای سنتی و فلهای تهیه میشوند، افزود: «با افزایش روزافزون دمای هوا بهترین بستر رشد میکروبها در انواع محصولات غیراستاندارد بهخصوص شیرهای فلهای افزایش پیدا میکند که به همین علت احتمال وجود میکروب فعال تب مالت در شیرهای سنتی به ویژه در بستنیهای سنتی و دستگاهی وجود دارد.» معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه نظارت بر توزیع و صدور مجوز به مراکز تولید و عرضه لبنیات سنتی در حیطه اختیارات این معاونت نیست، گفت: «این نظارتها برعهده صنف مربوطه است و بنابراین ما بهعنوان غذا و دارو نمیتوانیم در این حوزه ورود کنیم و اکنون به فعالیت کارخانههای تولید مواد غذایی، دارویی و داروخانهها نظارت داریم و در بحث فرآوردههای سنتی ناظر نیستیم.» ولایی اظهار داشت: «هیچ یک از فرآوردههای سنتی برای سنجش بار میکروبی، میزان آلودگیهای موجود در آن و حتی نوع مواد افزودنی مورد سنجش غذا و دارو قرار نمیگیرد و خانوادهها باید از مصرف فرآرودههای فلهای و سنتی که هیچ اطمینانی از آن ندارند اجتناب کنند. از اینرو افراد باید بهجای استفاده از فرآوردههای لبنی فلهای از محصولات بستهبندی صنعتی که دارای مجوز سازمان غذا و دارو و برچسب سلامت هستند، استفاده کنند زیرا در صورت وجود مشکل احتمالی در هر یک از این محصولات قطعا قابلیت پیگیری وجود دارد.»
باشگاه خبرنگاران