معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو گفت: «تماس مواد غذایی داغ با ظروف یکبار مصرف ممکن است باعث انتقال مقادیر جزئی ترکیبات شیمیایی از جمله مونومرها یا پلاستی سایزرها به داخل ماده غذایی شود.»
سمیره صباح از وینیل کلرید به عنوان عامل ایجاد سرطان کبد در مدلهای حیوانی و همچنین انسانی نام برد و تصریح کرد: «مسمومیت شدید با این ترکیب باعث افسردگی سیستم عصبی مرکزی و آسیب جدی به کبد میشود.»
او با اشاره به اینکه مونومرهای وینیل کلرید همانطور که از بسته ماده غذایی وارد چربی میشوند، وارد آب نیز میشوند؛ توضیح داد: «ثابت شده است که آب معدنی نگهداری شده در بطریهای PVC حاوی مقادیری وینیل کلرید است که مقدارش در یک لیتر آب بعد از 6ماه به 170 میلیگرم میرسد کما اینکه در کشورهایی که مصرف آب بستهبندی شده در ظروف متدوال است، بدن هر فرد روزانه 120 نانوگرم وینیل کلرید دریافت میکند.»
صباح اضافه کرد: «این میزان وینیل کلرید در روغن های پخت و پز بیشتر است و به8/14 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن میرسد.»
همچنین او درباره آسیبهای ناشی از استایرن گفت: «این ماده بر کلیهها و کبد اثرات سمی گذارده و باعث تجمع آب میان بافتی در ریه و بینظمی در ضربان قلب میشود. به نظر میرسد که این ترکیب به راحتی از ظروف بسته بندی جدا شده و وارد ترکیبات چربی می شود.»
ایفدانا