به گفته محققان انگلیسی، نوزادانی که مادرشان در طول بارداری میزان بالای ویتامین B۳ مصرف کردهاند از خطر کمتر ابتلا به اگزما در سن ۱۲ ماهگی برخوردار هستند.
 مطالعه محققان دانشگاه ساوتهامپتون انگلستان برای اولین بار رابطه بین میزان نیکوتینامید (ویتامین ایجادشده به طورطبیعی) موجود در خون مادر و متابولیتهای مرتبط را با خطر بروز اگزما آلرژیک در کودک نشان میدهد.
 محققان بر این باورند که این یافتهها از این مفهوم حمایت میکند که اگزما تا حدودی در زمانی ایجاد میشود که نوزاد در رحم در حال رشد است و بدینترتیب میتوان از خطر برخی مشکلات پوستی کاست.
 دکتر سارا الحیث، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «کرم نیکوتینامید در درمان اگزما استفاده میشود اما تاکنون ارتباط میزان آن در طول بارداری و خطر ابتلای نوزاد به اگزما مطالعه نشده بود.»
 نیکوتینامید شکلی از ویتامین B۳ است. میزان آن از طریق مصرف غذاهای نظیر ماهی، گوشت، مرغ، قارچ، مغزهای آجیلی و قهوه و همچنین تریپتوفان، اسیدآمینه یافت شده در اکثر پروتئینها، بهدست میآید. نیکوتینامید و مواد مغذی مرتبط برای واکنشهای سیستم ایمنی و متابولیسم انرژی بدن مهم هستند.
 در این تحقیق، محققان میزان نیکوتینامید و متابولیتهای تریپتوفان مربوطه را در طول بارداری ۴۹۷ زن بررسی کردند. میزان بروز اگزما در کودکان این مادران هم در سنین ۶ و ۱۲ ماهگی مطالعه شد.
 نتایج نشان داد نوزاد مادران دارای سطح بالاتر نیکوتینامید، ۳۰ درصد کمتر در معرض ابتلا به اگزما آلرژیک در ۱۲ ماهگی قرار داشتند.
 نیکوتینامید میتواند موجب بهبود ساختار کلی، رطوبت و قابلیت ارتجاعی پوست شود و بدین ترتیب فرایندهای بیماری مرتبط با اگزما را تغییر میدهد.