وزارت بهداشت برای کاهش مصرف نمک و روغن در جامعه دو کمپین بزرگ تشکیل می دهد. زهرا عبداللهی در همایش ارتقای سلامت محصولات غذایی با بیان این خبر بر فرهنگسازی با هدف اصلاح الگوی مصرف و همکاریهای بین بخشی در این خصوص تاکید کرد و گفت: «الگوی مصرف مردم ما بسیار تغییر کرده و مصرف قند، نمک و چربی خیلی بیشتر از مصرف مواد مفیدی مانند میوه است.» مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه از سال 80 با کمک کارخانجات آرد برنامه غنیسازی آرد با آهن و اسیدفولیک را شروع کردیم، افزود: «اکنون بعد از 10 سال میبینیم که حداقل 50 درصد کمبود آهن و کمخونی که از مشکلات جدی ما در سال 80 بود، کاهش یافته است. بنابراین اگر فرهنگسازی باشد و همکاری صنایع غذایی و بخش بهداشت ادامه یابد، بسیار موثر خواهد بود.» وی به اضافه وزن در بین نیمی از افراد جامعه اشاره کرد و ادامه داد: «اضافه وزن و چاقی حتی در کودکان زیر 5 سال دو برابر شده است. علت آن هم مصرف قند، نمک و چربی زیاد است.» مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه باید برای نسل آینده ذائقه سازی کنیم، گفت: «باید در زمینه مصرف موادغذایی فرهنگسازی شود تا در نسل بعدی دچار مشکل نشویم.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه با تاکید بر ترویج مصرف شیر به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای وزارت بهداشت و تقویت ورود شیرهای طعمدار در این جهت، بیان داشت: « در حال حاضر میزان قند این شیرها بسیار بالا رفته و یکی از عوامل خطر برای سلامت مردم شده است.»
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی و بهداشتی سازمان غذا و دارو هم از تصویب آییننامه برچسبگذاری مواد غذایی و آغاز فاز نخست این امر در چند روز آینده خبر داد و گفت: «سازمان غذا و دارو به طور جدی به دنبال بحث برچسبگذاری مواد غذایی است تا فرد با یک نگاه میزان سلامت ماده غذایی را متوجه شود.»
وی با بیان اینکه نان منبع نمک دریافتی بدن است اما متاسفانه متولی واحدی ندارد، اظهار داشت: «باید مقدار نمک موجود در نان را به عنوان یک ماده غذایی پرنمک کنترل کنیم تا به معیارهای لازم در سلامت تغذیهای برسیم.»
الیزا ذوالقدر