معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام ابلاغ برنامه تشدید برخورد با اغذیهفروشیهای متخلف در ماه رمضان درباره مصرف آش، حلیم، زولبیا و بامیههای غیرمجاز هشدار داد. محسن فرهادی درباره برنامههای وزارت بهداشت برای جلوگیری از ارائه مواد غذایی مضر در ماه رمضان گفت: «قبل از شروع ماه مبارک رمضان بخشنامه تشدید بازرسیهای بهداشتی با امضای دکتر علیاکبر سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت به همه دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد.»
 وی افزود: «در این بخشنامه تکلیف وظایف همه دانشگاههای علوم پزشکی برای تشدید نظارت بر اغذیهفروشیها، اعم از مراکز دارای مجوز و مراکز غیرمجاز و دستفروشی و نیز تغییر ساعات بازرسی از ساعات ظهر به ساعات افطار تا سحر مشخص شده است.»
 معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اضافه کرد: «گروه اصلی هدف این بازرسیها نیز مراکز عرضه آش،حلیم، رستورانها، مراکز تفریحی، مراکز تفریحی آبی، شیرینی فروشیها و قنادیها و مراکز تهیه و توزیع زولبیا و بامیه و شیرینیهای مشابه از جمله شیرینی خوشکار در شمال کشور است.»
 فرهادی هشدار داد: «متاسفانه در ماه رمضان تعداد زیادی دستفروش یا سایر اماکنی که در طول سال فعالیتهای دیگری داشتهاند با اجاره کردن یک محل یا بهصورت دورهگردی و دستفروشی به عرضه مواد غذایی از جمله زولبیا و بامیه یا آش و حلیم اقدام میکنند که از نظر وزارت بهداشت همه این نوع فعالیتها غیرقانونی است و در صورت مشاهده جمعآوری میشوند.»
 وی گفت: «گزارشهای متعددی وجود دارد که در اماکن بدون مجوز تهیه و توزیع زولبیا، بامیه و آش و حلیم، بهصورت زیرزمینی و با استفاده از مواد غذایی بیکیفیت و غیربهداشتی این نوع مواد غذایی تهیه میشود و اغلب در این اماکن شرایط نگهداری بهداشتی رعایت نمیشود و بسیاری از آنها نهتنها صلاحیت این کار را ندارند بلکه حتی وسایل و ابزار لازم برای این نوع فعالیت را نیز ندارند.»
 همچنین معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت به استفاده ظروف پلیمر در این ماه اشاره کرد و توضیح داد: «ریختن مواد غذایی گرم در ظروف پلیمری و پلی اتیلنی موجود آزاد شدن مواد شیمیایی در غذا و سرطان زا شدن آن میشود بنابراین برای توزیع مواد غذایی گرم باید از ظروف گیاهی یا آلومینیومی استفاده شود.»