کباب کردن گوشت در فضای باز میتواند کاری لذتبخش باشد و در عین حال باید مراقب باشید که سلامتتان را به خطر نیندازید. وقتی گوشت پخته میشود، اگر خیلی کباب شود یا بسوزد، ترکیبات سرطانزا در آن تولید میکند.
این توصیهها را دنبال کنید تا این خطر را بدون اینکه مزه آن تغییر کند، کاهش دهید.
چاشنی را خودتان درست کنید. خودتان چاشنی را با استفاده از مواد مورد علاقهتان درست کنید. گوشت را در چاشنی بگذارید و آن را بهمدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید. چاشنیدار کردن موجب کاهش تولید ترکیبات سرطانزا میشود، شاید به این خاطر که اسیدها و گیاهان حاوی ترکیبات آنتیاکسیدان هستند.
زمان پختن را کم کنید. شعله را کم کنید تا سوختن را به حداقل برسانید. گوشت را وسط سیخ و چربی را در کناره بگذارید و آن را مرتب بچرخانید تا مانع از ریختن آب آن روی آتش و دود شدن آن شوید.
گوشت را از قبل کمی بپزید. موسسه ملی سرطان آمریکا پیشنهاد میکند که قبل از کباب کردن گوشت، آن را در مایکروویو یا فر یا روی اجاق برای چند دقیقه بپزید تا زمانی را که گوشت در معرض گرمای کبابپز قرار میگیرد، کاهش دهید.
از مخلفات هوشمندانه در کنار کباب استفاده کنید. گذاشتن میوهها یا سبزیجات ضدسرطان روی گوشت هنگام کباب کردن به مبارزه با اثرات مضر کباب شدن بیش از حد گوشت کمک میکند. مارچوبه، کدو، بادنجان، هلو یا گلابی را امتحان کنید.
منبع: Healthmonitor