سپید: اول تا هفت اردیبهشت ماه به عنوان هفته سلامت نامگذاری شده است هر یک از روزهای این هفته با برنامهریزی وزارت بهداشت به عنوان خاصی اختصاص پیدا کرده است. اولین روز هفته سلامت با برگزاری صبحانه سالم در برخی مدارس تهران برگزار میشود. به همین منظور و به مناسبت فرا رسیدن هفته سلامت، سومین همایش معرفی صبحانه سالم با حضور معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو با هماهنگی و همکاری دانشگاه شهید بهشتی و اداره سلامت شهرداری منطقه 10 برگزار شد.
به گفته مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو در راستای سیاستهای سلامتمحور سازمان غذا و دارو و همچنین گسترش فرهنگ انتخاب درست، مصرف درست فرآوردههای غذایی، سالم و ایمن و با توجه به اهمیت مصرف صبحانه به عنوان مهمترین سبد غذایی روزانه و تاثیر آن در سلامتی مردم به ویژه تاثیر آن در یادگیری درس در دانشآموزان، سازمان غذا و دارو هر ساله همایش صبحانه سالم را با هدف فرهنگسازی و تاکید بر استفاده صبحانه به ویژه برای کودکان و نوجوانان، با حضور دانشآموزان مدارس در یکی از بوستانهای تهران برگزار میکند.
گفتنی است، امسال نیز با همکاری دانشگاه شهید بهشتی و هماهنگی اداره سلامت شهرداری تهران، با حضور ریاست سازمان غذا و دارو و مدیران و کارشناسان سازمان غذا و دارو و همچنین شهردار منطقه 10 یک اردیبهشت 95 ساعت 9 صبح، سومین همایش صبحانه سالم در بوستان تهرانی برگزار شد.
در این همایش ضمن انجام ورزش صبحگاهی با حضور بالغ بر 500 دانشآموز، ضمن پذیرایی با میوه و صبحانه سالم (نان، پنیر، گردو، خرما و شیر) کارشناسان تغذیه آموزشهای لازم را در خصوص نحوه تهیه صبحانه سالم انجام دادند. در این مراسم با ایجاد فضای مفرح و شاد با استفاده از گروههای هنری موزیکال به زبان ساده کودکانه آموزشهای مناسب به دانشآموزان داده شد.
نانهای سنتی نیازمند نظارت بیشتر
همچنین در حاشیه این همایش مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، با اشاره به شعار امسال سازمان بهداشت جهانی گفت: «شعار امسال غلبه بر دیابت است که دیابت از آسیبرسانترین بیماریها به سلامت است و میتواند موجب ابتلا به سایر بیماریها شود.»
بهروز جنت در گفتوگو با مهرتاکید کرد: «سازمان غذا و دارو در خصوص مصرف روغن و کالری در جامعه فرهنگسازی میکند که این مسئله با برنامه راهنمای تغذیه روی محصولات تا سال ۹۵ به اتمام میرسد.»
وی در خصوص نظارت بر آرد نانواییها گفت: «سازمان غذا و دارو در مورد سلامت آرد تولیدی نظارت کامل دارد. اما در این بخش سازمان غذا و دارو بر نانهای سنتی که روز به روز در حال گسترش است نظارت دارد و برای ترویج مصرف نان صنعتی به جای نان سنتی تبلیغات گستردهای انجام داده ولی این فرهنگسازی ۵ تا ۱۰ سال زمان میبرد.»
جنت در خصوص میزان مصرف گلوتن در نان، تاکید کرد: «با اقداماتی که سازمان غذا و دارو برای کنترل میزان گلوتن بر نانها داشته است توانستهایم میزان مصرف نمک در نانهای سنتی را تا حدودی کاهش دهیم، اما پایش نان بر عهده مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت است.»
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، تاکید کرد: «میزان مصرف نمک در نانهای سنتی طبق مصوبه ۱۰ درصد کاهش یافته است.»
جنت در خصوص نانهای صنعتی توضیح داد: «از مزایای نانهای صنعتی این است که اگر میزان گلوتن در آنها کم باشد با فرآیندهای دیگر در زمان تولید این کمبودها تامین میشود.»
وی در خصوص نظارت بر سلامت نان، گفت: «متاسفانه نان یک متولی ثابت ندارد و در هر مرحله از تولید آن یک سازمان موظف به نظارت بر آن است.»
جنت، در خصوص مصرف جوششیرین در نانهای سنتی گفت: «از آنجایی که استفاده از خمیر مایع در نانها برای نانواییها هزینه بالایی دارد، نانواییها برای پخت نان از جوششیرین استفاده میکنند. همچنین مسئله بلانکیت که همان سفید کردن نان است در خصوص نانهای سنتی مطرح میشود که تنها راه حل آن گرایش به مصرف نانهای صنعتی ضمن اصلاح تولید نانهای سنتی است.»
وی خاطرنشان کرد: «در زمان گذشته مواردی مثل اسپری نفت کوره بر روی نان مطرح شده بود که مدتی مردم این نانها را مصرف میکردند و دچار مشکلات شده بودند بنابراین باید با یک برنامهریزی دقیق مصرف نانهای سنتی را کاهش دهیم و برای مصرف نانهای صنعتی فرهنگسازیهای لازم را انجام دهیم.»
جنت با بیان اینکه ۵۰ درصد محصولات نشانگر تغذیه سلامت را دریافت کردهاند، گفت: «تلاش داریم تا پایان سال ۹۵ بیشتر کالاهای سطح بازار را به برچسب تغذیهای مجهز کنیم.»