پژوهشگران در بررسیهای خود به این نتیجه رسیدهاند که قهوه میتواند خطر سرطان روده بزرگ را کاهش دهـد. پژوهشگران در این مطالعه، گروهی را که شامل ۵۱۴۵ نفر مبتلا به سرطان روده بزرگ بودند، با یک گروه ۴۰۹۷ نفری بهعنوان گروه شاهد مقایسه کردند. اطلاعات درباره میزان مصرف قهوه این افراد از جمله درباره میزان قهوهای که مینوشیدند، اینکه قهوه مصرفیشان بهصورت جوشیده (اسپرسو)، فوری، کافئینزداییشده یا صافشده است، با مصاحبه و پرسشنامه غذایی به دست آمد. پس از در نظر گرفتن سایر عوامل خطرساز برای سرطان روده بزرگ، مشخص شد که حتی مصرف یک یا دو فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و راستروده را تا ۲۶ درصد کاهش میدهد.
این یافتهها حاکی از این است که هنگامیکه مصرف قهوه به بیش از ۵/۲ فنجان در روز میرسید، این خطر تا ۵۰ درصد پایین میآمد. نتایج همچنین نشان داد که اثر مفید قهوه بدون توجه به شیوه تهیه آن بهصورت اسپرسو، صافشده یا حتی قهوه فوری باقی میماند. کافئین میتواند در بدن بهعنوان آنتیاکسیدان عمل کند و از رشد سلولهای بالقوه سرطانی روده بزرگ پیشگیری کند، سودمندی قهوه چه در مورد انواع بدون کافئین و چه در انواع دارای کافئین کامل مشاهده شد.