مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو، از آغاز اجرای طرح شناسایی تقلب در زعفران خبر داد و گفت: «متاسفانه در برخی غذاهای رستورانی مانند جوجهکباب زعفرانی از رنگ مصنوعی استفاده میشود.»
حسین رستگار با تاکید بر اینکه این مواد برای سلامتی مضر هستند افزود: «در اجرای طرح شناسایی تقلبات در زعفران، وضعیت انواع تقلبات و همچنین میزان تقلبات سنجیده میشود.»
وی با اشاره به فروش پودر زعفران از سوی دستفروشان بهویژه در مترو افزود: «بررسیها نشان میدهد که این پودرها کاملاً شیمیایی بوده و نهتنها خاصیت درمانی ندارند بلکه برای سلامتی بدن خطرناک هستند.»
به گفته وی افزودنی دیگری موسوم به «دختر خواب» که به نام زعفران به فروش میرسد، کاملاً رنگ مصنوعی و شیمیایی بوده و عرضه آن غیرقانونی است.
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو تاکید کرد: «دختر خواب کاملاً یک ماده ممنوعه بسیار خطرناک شیمیایی بوده و بههیچوجه نباید استفاده شود.»
رستگار افزود: «افزودنی دیگری موسوم به «دختر پیچ» بهعنوان زعفران عرضه میشود درحالیکه «دختر پیچ» قسمت سفیدرنگ پایین کلاله زعفران است که پس از رنگ کردن و پیچیدن 300 تا 500 عدد از آنها، دورهم با یک نخ با عنوان زعفران میفروشند و چون قیمت پایینتری هم دارد، مردم آن را میخرند.»
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به اجرای طرح شناسایی تقلبات در زعفران ادامه داد: «در اجرای این طرح، مناطقی که تقلب زعفران در آن بیشتر است، مشخص خواهند شد و همچنین آلودگیهای میکروبی و شیمیایی احتمالی در زعفران نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.»
رستگار تصریح کرد: «زعفران مصرف بالایی در کشور دارد و چون قیمت آن نسبت به سایر افزودنیهای دیگر بیشتر است، تقلب در آن بیشتر صورت میگیرد.»
رستگار خاطرنشان کرد: «وظیفه ارگانهای نظارتی، اجرای راهکارهای تشخیص تقلبات است و ازآنجاکه شیوههای متعددی برای تقلب در زعفران وجود دارد نیاز به اجرای یک طرح کشوری جامع است تا وضعیت این محصول استراتژیک در نقاط مختلف کشور بهویژه خراسان مشخص شود.»
وی یادآور شد: «طرح شناسایی تقلبات در زعفران حداقل تا پایان شهریورماه و حداکثر تا پایان سال جاری انجام میگیرد.»