افراد مبتلا به دیابت تیپ 2 که صبحانه پرانرژی و شام با انرژی پایین دریافت میکنند، کنترل قند خون بهتری نسبت به آنهایی که رژیم غذایی برعکس این دارند، خواهند داشت. پروفسور ایان فورین از دانشگاه گلاسکو در این مورد میگوید:«این مطالعه جدید نشان داده که زمانبندی صرف غذا و برنامهریزی برای چگونگی مصرف غذاها میتواند برمیزان قند خون و چگونگی کنترل قند خون تاثیر بگذارد. در واقع با چنین برنامهریزی شما میتوانید جلوی بروز عوارض بیماری دیابت را بگیرید...» در این مطالعه پژوهشگران 18 فرد داوطلب را مورد بررسی قرار دادند. اندکس توده بدنی (BMI) این افراد که همگی بیشتر از 10سال سابقه ابتلا به دیابت را داشتند، بین 22 تا 35 بود. این افراد به دو گروه تقسیم شدند، گروهی که صبحانه مفصل میخوردند و گروهی که شام مفصل میخوردند. میزان کالری دریافتی هر دو گروه مساوی بود. در وعده شام، اما جای دو گروه عوض میشد. در نهایت در پایان هر هفته آزمایش خون از هر دو گروه به عمل میآمد. در نهایت و پس از پایان یک دوره شش ماهه محققان اعلام کردند که در گروهی که صبحانه مفصل و شام سبک میخوردند، میزان قند خون دو ساعت پس از غذا حدود 20درصد پایینتر و میزان انسولین، اینسرتین و C-peptide حدود 20درصد بالاتر از گروه دیگر بود.
منبع: Health Line