به گزارش سپیدآنلاین، علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران در نشست خبری نهمین همایش ملی سلامت معنوی که امروز در فرهنگستان علوم پزشکی ایران برگزار شد، با بیان اینکه سلامت معنوی چهارمین بعد سلامت از نظر سازمان بهداشت جهانی است، گفت: ۴۱ سال قبل سلامت معنوی در سازمان جهانی بهداشت تصویب شد.
وی اضافه کرد: آمریکا و اروپا تدریس این موضوع را شروع کردند و مقالاتی تولید شد؛ البته غیر موحدانه بود.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران افزود: موسیقی،یوگاو... از جمله دستورات سلامت معنوی غربیهاست اما رهبری معظم انقلاب تأکید کردند که این موضوع به روحانیت نیز ارتباط دارد و ما نیز از این عزیزان کمک گرفتیم .
مرندی با اشاره به فعالیت علما در این حوزه، بیان کرد: اکنون سلامت معنوی در بزرگان حوزه موردتوجه قرار گرفته البته هنوز اطلاعاتمان کامل نیست اما باید مردم را از طریق رسانهها با موضوع سلامت معنوی اسلامی آشنا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: تلاش داریم با حمایت روحانیت آموزشها به مردم در این حوزه اسلامی باشد و توصیههایی حتی از زمان ازدواج دو فرد تا مراحل دیگر داشته باشیم و آموزش دهیم.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی تصریح کرد: تلاش میکنیم به مادر خانواده یاد دهیم که به فرزند در درون رحم آگاهی عمیقی در سلامت معنوی بدهیم چراکه حتی برخی پزشکان نیز دراینخصوص نمیدانند.
وی با اشاره به مصادیق حلال و حرام در جنین و رفتار آن، ابراز کرد: باید به والدین یاد دهیم با مهر و محبت برخورد داشته باشند تا فرزند هنگام تولد از سلامت روان برخوردار باشد و وقتی نوزاد به دنیا میآید روی شکم مادر قرار گیرد تا مهر و محبت مادری در او جای گیرد و احساس لمسی صورت گیرد؛ یعنی همه حواس نوزاد در این لحظات تحریک میشود.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: در جنین میلیاردها سلول عصبی وجود دارد که باید تکامل پیدا کند؛ در نتیجه مادر در دوره جنینی توصیه میشود قرآن بخواند و هر تحریک باعث میشود دنبالههای سلولهای عصبی به هم متصل شود.
مرندی ابراز کرد: وقتی این اتصالات برقرار شود مغز نوزاد درگیر تکامل میشود و ابعاد مختلف اعتقادی و اخلاقی او شکل میگیرد.
وی با اشاره به اهمیت برنامه تکامل کودک در زندگی، یادآور شد: تلاش داریم این برنامه را احیا کنیم چراکه از دوره جنینی تا سن ۸ سالگی را در بردارد و تربیت اسلامی است؛ چراکه در این دوران سلولهای مغزی رشد میکنند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران با بیان اینکه اختلاف و بگوومگو ی پدر و مادر روی شخصیت کودک تأثیر مستقیم دارد، افزود: خانوادههای که در اجتماع نامناسب ایجاد شدند اگر این برنامه تکاملی اجرا شود کودک در آینده فردی شاخص و مولد میشود؛ لذا یک سرمایهگذاری ارزشمندی برای جامعه است.
مرندی تکامل مغز، هوش و شخصیت را از جمله مزایای برنامه تکامل و فرزندپروری اسلامی برشمرد و افزود: اگر این مسائل را به والدین یاد دهیم و اینکه نوزاد در رحم مادر نیز متوجه این مسائل میشود.
حسن ابوالقاسمی، دبیر گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی ایران نیز با بیان اینکه نهمین دوره این همایش با عنوان رسانه و آموزشوپرورش در ۳ تا ۴ بهمنماه امسال در قم برگزار میشود،گفت: برنامه ما این است که این موضوع در آموزشوپرورش موردتوجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه برای داشتن زندگی باکیفیت علاوه بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی سلامت معنوی نیز موردتوجه قرار گیرد، گفت: در بسیاری کشورها مطالعه صورتگرفته که کسانی که سلامت معنوی دارند بهتر میتوانند سختی را تحمل کنند، اضطراب و افسردگی کمتری دارند و طول عمر بیشتری دارند و اکنون کتابها و مقالات بسیار زیادی در دنیا دراینخصوص وجود دارد.
ابوالقاسمی با اشاره به نقش دعا و توکل بر خدا در تأمین سلامت افراد، یادآور شد: معنویتی که ما بر آن اعتقاد داریم همان معنویت اسلامی است.وی با اشاره به اهمیت لقمه حلال در هنگام تشکیل نطفه، افزود: توجه به این موضوعات بسیار مهم است و در آینده کودک مؤثر خواهد بود.
ابوالقاسمی با اشاره به اینکه از حوزههای علمیه در تهیه منابع سلامت معنوی کمک گرفتهایم، تصریح کرد: سخنرانان این همایش ملی از حوزه و دانشگاه هستند و ۱۴ سخنرانی اصلی و ۶ پنل داریم.
وی با اشاره به معرفی افراد شاخص در سلامت معنوی در این همایشها، افزود: امسال نیز یکی از شخصیتها در این حوزه معرفی میشود و امیدواریم این موضوع سلامت معنوی که در دانشگاه و حوزه جای خوبی پیدا کرده گسترش یابد.
عباسزاده با اشاره به اهمیت آموزشوپرورش در سلامت معنوی،ابراز کرد: اگر مربیان و معلمان و دانشآموزان و محیط آموزش از سلامت معنوی برخوردار باشد در تربیت اسلامی بسیار مؤثری است.
وی با بیان اینکه کودکان و نوجوانان بیشتر وقت خود را در فضای مجازی صرف میکنند،افزود: این فضا آسیبهای اخلاقی جدی دارد که اگر بتوانیم سلامت معنوی و اخلاق را در این فضا موردتوجه قرار دهیم بسیار مطلوب است.فارس