به گزارش سپیدآنلاین، محمد جواد فاطمی، رئیس هیئت مدیره انجمن ققنوس در نشست خبری روز ملی پیشگیری از سوختگی با اشاره به راههای پیشگیری بیان کرد: اگر بخواهیم مشکل سوختگی حل شود باید در پیشگیری فعال باشیم و با ساختن بیمارستان و...این مشکل حل نخواهد شد.
وی با بیان اینکه کشورهای موفق در سوختگی پیشگیری را سرلوحه قرار دادهاند گفت: آموزش مهمترین اقدام در پیشگیری است.سوختگی اغلب در اثر اتفاقات کوچک می افتد و به همه افراد سوختگی نزدیک است و باید به همه از جمله مسئولان یاد دهیم سوختگی در نزدیکیشان است.
رئیس هیئت مدیره ققنوس با تاکید بر اینکه باید همه افراد در خصوص پیشگیری از سوختگی آموزش ببینند، تصریح کرد: اولین قدم این است که از مسیولان و وزارتخانه های کار و نیرو ...بخواهیم قوانین را اجرا کنند تا سوختگی اتفاق نیفتد.
رئیس هیئت مدیره انجمن ققنوس با بیان اینکه سالانه حدود ۳۰ هزار نفر در بیمارستانها بر اثر سوختگی بستری می شوندگفت: همه مکانها قوانین پیشگیری از سوختگی و اجرای کامل قوانین را نیازمند است، اما فساد ادرای وجود دارد که این قوانین را دور می زند.
وی با اشاره به اینکه بیش از تصویب در خصوص پیگیری، به اجرای قوانین نیاز داریم، خاطرنشان کرد: سومین راه حل استانداردسازی است که با استاندارد کردن وسائل مختلف کاری کنیم تا حوادث سوختگی کمتر اتفاق بیفتد.
رئیس هیئت مدیره انجمن ققنوس با اشاره به اهمیت از بیماران دچار سوختگی، افزود: مطالعات علمی نشان داده که اگر از افراد سوخته با هر میزانی در خانواده و جامعه حمایت شوند مشکلاتشان برطرف شده و به زندگی و جامعه برمی گردنند؛این حمایت شامل مادی و معنوی است.
فاطمی با بیان اینکه میزان مرگ و میز سوختگی در ایران دوبرابر آمار جهانی است، افزود: از نظر بروز سوختگی ۸ برابر متوسط جهانی در ایران افراد دچار سوختگی می شوند.
وی با بیان اینکه سالی دو هزار برق گرفتگی دچار سوختگی می شوند، گفت: مردان بیشتر از زنان می سوزند و کودکان سومین گروه سوختگی هستند و حدود ۵ درصد بیماران سوختگی الکتریکی هستند.
دهمرده، رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری در این نشست خبری در خصوص درمان سوختگی گفت: مردم از خدمات درمان سوختگی راضی نیستند.وی با بیان اینکه لباس سوختگی و کرم های درمانی آزاد بوده و تحت پوشش بیمه نیست، گفت: کادر درمان بیمارستان های سوختگی نیز راضی نیستند و دستمزدشان کم است.
دهمرده یادآور شد: حاکمیت نیز از روند درمان سوختگی رضایت ندارد بیمار مراجعه کننده نیازمند حمایت است و قانون می گوید در بیمارستان مبلغی نپردازد در حالی که ما اکنون از همراهش نیز پول می گیریم.
رئیس بیمارستان شهید مطهری با بیان اینکه وزارت بهداشت اعلام کرده اگر بیماری پول نداشت درمان رایگان کنید، گفت: شرکتهای دارویی، دارو و سایل سوختگی را نقدی می فروشند و دستگاهها و بیمارستانها نیز قدیمی بوده و مانند بیمارستان مطهری که فرسوده و اخطار ایمنی دریافت کرده است.
دهمرده با بیان اینکه ساخت بیمارستان باب الحوائج ۲۰ سال است که طول کشیده، تصریح کرد: لباس سوختگی و پمادهای درمانی تحت پوشش بیمه نیست و پانسمانهای نوین نیز تحت پوشش بیمه قرار ندارد.
وی ابراز کرد: به لحاظ دانش پزشکی و جراحان سوختگی هیچ کمبودی نداریم اما به لحاظ امکانات بیمارستانی به جز یک کشور جنگ زده در منطقه، امکانات ما در منطقه از همه کمتر است.
رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری با بیان اینکه کادر درمان در سوختگی بسیار خوب عمل می کنند،گفت:متاسفانه پرداختی به کادر درمان خوب نیست و اگر مشکل اقتصادی حل نشود توان خرید وسائل درمان سوختگی به یورو را نداریم.
وی با اشاره به کمک خیرین در درمان بیماران سوختگی،افزود:سلامت باید در اولویت دولتها قرار گیرد.
رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری در پاسخ به فارس درباره هزینه بالای درمان سوختگی، افزود: یک درصد سوختگی ۱۰ تا ۲۰ میلیون هزینه دارد و یک بیمار برای یکماه بستری۶۰۰ میلیون تومان در بیمارستان دولتی هزینه دارد.