صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
روایتی از مدیریت بازار داروی کشور در بحران

به گزارش سپیدآنلاین، محمد هاشمی در گفت‌وگو با تسنیم درباره اقدامات سازمان غذا و دارو برای بهبود تأمین دارو از زمان آغاز حملات رژیم صهیونیستی به کشورمان اظهار کرد: سازمان غذا و دارو از مدت‌ها پیش سناریوهای بحرانی را بررسی کرده و آمادگی برای مواجهه با شرایط ویژه را در دستور کار قرار داده بود، با آغاز حملات و شکل‌گیری فضای جنگی، ستاد مدیریت بحران در سازمان به‌سرعت فعال شد، در نخستین ساعات، ارتباط با معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور از طریق ویدئوکنفرانس برقرار شد و الزامات آمادگی ابلاغ شد.

وی افزود: اقداماتی از جمله رصد میدانی موجودی دارو و تجهیزات پزشکی، بررسی ذخایر استراتژیک، هماهنگی با شرکت‌های تولیدکننده، واردکننده و پخش، و فعال‌سازی مسیرهای مختلف تأمین و توزیع انجام شد. نظام توزیع نیز بر اساس بازنگری در جمعیت‌های شناور و مناطق پرمسافر، به‌روزرسانی شد تا پاسخ‌گویی سریع‌تر به افزایش تقاضا ممکن شود.

مشاور رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: همزمان، بازدیدهای میدانی مستمر توسط رئیس سازمان غذا و دارو و مدیران‌کل حوزه‌های تجهیزات پزشکی، دارو، مکمل، شیرخشک و سایر حوزه‌های مرتبط از داروخانه‌ها، شرکت‌های تولیدی، انبارها و مراکز پخش صورت گرفت. این بازدیدها نقش مهمی در شناسایی سریع گلوگاه‌ها، اطمینان از موجودی اقلام حیاتی، تسهیل تصمیم‌گیری‌های فوری و ایجاد انگیزه میان فعالان زنجیره تأمین ایفا کرد. حضور مدیران ارشد در میدان، ضمن افزایش هماهنگی، موجب اطمینان‌بخشی عمومی و سرعت‌بخشی به اقدامات اجرایی شد.

وی با بیان اینکه در عین حال اطلاع‌رسانی شفاف و منظم از طریق رسانه رسمی سازمان غذا و دارو (ایفدانا) به‌صورت روزانه انجام شد، گفت: در این چارچوب، سعی شد موضوعات مورد توجه و دغدغه مردم به‌صورت دقیق و به‌موقع منعکس شود و در صورت بروز چالش یا شایعه در فضای مجازی، پاسخ روشن و مستدل ارائه گردد، این اقدامات، نقش مهمی در حفظ آرامش روانی جامعه و پیشگیری از خریدهای هیجانی داشت.

مشاور رئیس سازمان غذا و دارو درباره میزان فعالیت داروخانه‌ها در این ایام بیان کرد: فعالیت داروخانه‌ها، به‌ویژه داروخانه‌های منتخب، شبانه‌روزی و بیمارستانی، در ایام بحران کاملاً رضایت‌بخش و در بسیاری از موارد فراتر از انتظار بود. بسیاری از داروخانه‌های خصوصی نیز با وجود شرایط خاص و کاهش تردد در سطح شهرها، به‌طور داوطلبانه فعال ماندند. بررسی‌ها نشان می‌دهد در روز پنج‌شنبه هفته گذشته، بیش از 50 درصد داروخانه‌های شهر تهران فعال بودند.

هاشمی گفت: از سوی دیگر، نظارت میدانی بر داروخانه‌ها تشدید شد تا ضمن پایش خدمت‌رسانی، از عدم بروز اختلال در چرخه عرضه اطمینان حاصل شود. داروخانه‌های شبانه‌روزی موظف به ارائه خدمات بی‌وقفه بودند و با هرگونه تعطیلی بدون مجوز، طبق مقررات برخورد شد.

مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه توزیع دارو با وجود شرایط ویژه به‌صورت منظم، مستمر و بدون وقفه انجام شد، تصریح کرد: برنامه‌های توزیعی با همکاری شرکت‌های پخش و دانشگاه‌های علوم پزشکی به‌روزرسانی شد و داروهای حیاتی و ضروری در اولویت قرار گرفتند. در استان‌هایی که با افزایش تقاضا مواجه بودند، موجودی دارویی از انبارهای مرکزی یا ذخایر استراتژیک منتقل شد تا کمبودی ایجاد نشود.

وی اضافه کرد: داروهای بیماران خاص و مزمن مانند انسولین، داروهای شیمی‌درمانی، صرع، MS و سایر داروهای تخصصی، به‌صورت هدفمند و بر اساس نظام سهمیه‌بندی هوشمند در حال توزیع است، به بیماران نیز توصیه شد صرفاً داروی مورد نیاز را تهیه کنند تا عدالت در دسترسی حفظ شود و کمبود مصنوعی ایجاد نشود و اطمینان مکرر دادیم که هیچ کمبودی به‌وجود نمی‌آید و به‌لطف خدا با کمبودی نیز مواجه نشدیم.