به گزارش سپیدآنلاین، ایرج خسرونیا روز سهشنبه در آیین گشایش سی و پنجمین همایش پزشکان داخلی ایران در مرکز همایشهای رازی، افزود: طب داخلی مادر پزشکی است و باید این رشته تقویت شود؛ به همین خاطر در بسیاری از کشورهای جهان، پزشکان متخصص بیمارستانی تربیت میکنند و تمام بخشهای داخلی و تخصصی، آی سی یو و سی سی یو را تحت نظارت و مدیریت درمانی خود دارند.
وی ادامه داد: یک متخصص داخلی میتواند با معاینه اولیه به درمان بیماری کمک کند، تلاش برای رشته تخصصی طب بیمارستانی به جای رشتههای موازی میتواند از سردرگمی بیماران برای تشخیص بیماری در مراکز درمانی جلوگیری کند.
خسرونیا با بیان اینکه جمعیت سالمندی کشور در چند سال اخیر ۱۰ درصد افزایش یافته است، ادامه داد: آنها به پزشک متخصص و امکانات درمانی و مکانهای ورزشی برای پیشگیری از مشکلات متعدد نیاز دارند و ضروریست ابن تجهیزات بیشتر فراهم شود.
رئیس سی و پنجمین همایش سالانه پزشکان متخصص داخلی ایران تصریح کرد: جمعیت سالمندان کشور هر روز در حال افزایش است و نیاز آنها به خدمات درمانی بیشتر شده است.
به گفته خسرونیا، پزشک خانواده طبیبی است که باید صدها خانواده را زیر نظر مراقبتی، پایش سلامت و درمان قرار دهد و هر پزشک ایرانی باید توانایی درمان یک نوزاد تا یک فرد سالمند را داشته باشد؛ بنابراین پزشک خانواده باید دانش و تجربه کافی داشته باشد و دورههای آموزشی را نیز گذرانده باشد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: استانهای فارس و مازندران تحت پوشش پزشک خانواده قرار دارند و پزشک عمومی و پزشک خانواده باید ارجاع بیماران را رعایت کنند و در صورت نیاز بیشتر به خدمات تخصصی بیماران را به متخصص مربوطه ارجاع دهند زیرا هنوز بسیاری از مردم به محض احساس بیماری به پزشکان متخصص یا فوق تخصص مراجعه میکنند و حتی درخواست انجام آزمایشات و خدمات تصویربرداری پزشکی و پاراکلینیکی میدهند و بهرهگیری از توان پزشک خانواده نیازمند فرهنگسازی بوده و بودجه کافی است.
خسرونیا تاکید کرد: در سالهای اخیر شاهد کاهش استقبال برای گذراندن دورههای تخصصی و فوق تخصصی پزشکی هستیم که بسیاری از ظرفیتها خالی از متقاضی است و باید تدابیری در این زمینه اندیشیده شود.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به فشار کارری بر رزیدنتها، تاکید کرد: طبق دستورالعمل آموزشی رشته داخلی، هر رزیدنت سه ماه از سال آخر خود را میتواند در بخش دلخواه خود بگذراند و گواهی آن را دریافت کند ولی از ورود وی به بخش تخصصی جلوگیری میشود؛ این مشکل در بخش آندوسکوپی بیشتر قابل لمس است.
خسرونیا تصریح کرد: امیدواریم وزارت بهداشت تدابیری اساسی برای ارتقای شغلی رزیدنتها بیاندیشد تا از اتفاقات ناگوار برای این پزشکان جلوگیری شود.ایرنا