به گزارش انبیسی نیوز تعداد فزایندهای از شواهد، برخی از افزودنیهای غذایی را با سرطان، دیابت، بیماریهای قلبی و تغییرات در میکروبیوم روده مرتبط میدانند. با این حال، بسیاری از این بررسیها بر روی مواد منفرد متمرکز بودند.
ماتیلد توویه، مدیر تیم تحقیقاتی اپیدمیولوژی تغذیه در دانشگاه سوربن پاریس نورد و موسسه ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه، که یکی از پژوهشگران در این بررسی جدید گفت: «ما در زندگی واقعی، ما مخلوطی از مواد افزودنی را میخوریم.»
توویه و تیم او به بررسی حدود هشت سال دادههای بیش از 108000 فرد بزرگسال از همگروه فرانسوی NutriNet-Santé، یک تحقیق درازمدت درباره ارتباط بین غذا و سلامتی، پرداختند.
این پژوهشگران با بررسی رژیم غذایی گزارش شده شرکت کنندگان، پنج مخلوط از مواد افزودنی را که مردم معمولاً با هم مصرف میکنند، شناسایی کردند. این ترکیبات بی شباهت به فهرست موادی که ممکن است روی برچسب یک غذای فوق فرآوری شده بیابید، نیستند.
مخلوط 1: کربنات سدیم. دی فسفاتها؛ گلیسرول؛ کربنات آمونیوم؛ کربنات پتاسیم؛ سوربیتول
مخلوط 2: نشاسته تغییرشکلیافته. پکتینها؛ صمغ گوار؛ کاراگینان; پلیفسفاتها؛ سوربات پتاسیم؛ کورکومین؛ صمغ زانتان
مخلوط 3: کربناتهای منیزیم. ریبوفلاوین؛ آلفا توکوفرول؛ کربناتهای آمونیوم
مخلوط 4: کربناتهای آمونیوم. کربنات سدیم؛ دیفسفاتها؛ آلفا توکوفرول؛ DATEM; کربنات منیزیم؛ لسیتینها
مخلوط 5: اسید سیتریک؛ سیترات سدیم؛ اسید فسفریک؛ کارامل آمونیاک سولفیت؛ آس سولفام K؛ آسپارتام؛ سوکرالوز؛ صمغ عربی؛ اسید مالیک؛ موم کارنوبا؛ عصاره پاپریکا، کپسانتین و کپسوروبین؛ آنتوسیانین ها؛ صمغ گوار؛ پکتینها
کارشناسان میگویند گرچه ظاهر شدن همه این افزودنیها در یک محصول نسبتا غیرمعمول است، مصرف همراه هم آنها در غذاهای متفاوت در طول روز به ویژه هنگام خوردن انواع غذاهای فراوریشده یا فوقفراوریشده کاملا ممکن است. کاراگینان و سوربات پتاسیم، دو افزودنی اشارهشده در مخلوط 2 همراه با هم در شیر تغلیظ شده شیرین یافت میشوند. صمغ زانتان معمولا در سس مایونز و غذاهای آماده بدون گلوتن یافت میشود. پکتین در پنیر خامهای وجود دارد. اینها محصولات بسیار رایجی در یخچالها هستند و در اغلب موارد ما آنها را ترکیب میکنیم.
این پژوهشگران دریافتند دو گروه - مخلوط 2 و مخلوط 5 - با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط هستند. افرادی که تعداد بیشتری از این ترکیبات را در رژیم غذایی خود داشتند، بدون توجه به اینکه رژیم غذایی آنها در کل چقدر سالم بود، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری بودند.
مخلوط 2 حاوی شمار زیادی از امولسیفایرها و عوامل غلیظ کننده است، از جمله کاراگینان که در شیرهای گیاهی و گوشتهای فرآوریشده یافت میشود، و مواد نشاستهای تصفیهشده که سسها، سوپها و محصولات پخته بستهبندی شده را غلیظ و تثبیت میکند. مخلوط 5 حاوی موادی بود که معمولاً در نوشیدنیهای شیرینشده با قند و شیرینکنندههای مصنوعی یافت میشوند و شامل شیرینکنندههای مصنوعی، رنگهای طبیعی و اسیدیکنندههای بودند.
با این حال، مطالعه مشاهدهای بود، به این معنی که نمیتواند رابطه سببی یا علت و معلولی را ثابت کند. انجام تحقیقاتی که شرکت کنندگان را ملزم به یادآوری رژیم غذایی خود میکنند، نیز بسیار دشوار است. این محدودیتها، نتیجهگیری قوی از این تحقیق را دشوار میکند و این پژوهشگران هم میگویند تحقیقات بیشتری در این باره لازم است.